Τρία κοινωνικά startup που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο 2017

Τρία κοινωνικά startup που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο 2017
Young man and woman startups business meeting to discuss the situation on the marketing in the meeting room.
Young man and woman startups business meeting to discuss the situation on the marketing in the meeting room.
ijeab via Getty Images

Το 2016 είχαμε ξεχωρίσει τέσσερα κοινωνικά startup :Την effect, το ithaca, το blood-e και το you rule. Φέτος ξεχωρίσαμε τρία που ξεχώρισαν στα Social Awards του Impact Hub.

Cyclefi,

Η ιδέα πίσω από την Cyclefi είναι απλή: Πρόκειται για ένα μοντέλο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Ουσιαστικά είναι μια νέα προϊοντική υπηρεσία μαζί με μια online πλατφόρμα, που παρακολουθεί πόσο ανακυκλώνει ο πολίτης και τον επιβραβεύει με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (MB) για δωρεάν σερφάρισμα στο Internet.

GIVMED

Το GIVMEDξεκίνησε από μια προσωπική ιστορία, όταν κάποιος από την ομάδα έχασε ένα συγγενικό του πρόσωπο και εύλογα αναρωτήθηκε τι μπορεί να κάνει με τα φάρμακα που του απέμειναν.

Από αυτή την ιδέα γεννήθηκε η GIVMED ένα δίκτυο αξιοποίησης περισσευούµενων φαρµάκων. Μέσα από την εφαρμογή (υπάρχει σε iOS & android), μπορεί κανείς να δωρίσει όσα φάρµακα του περισσεύουν, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μια χώρα που πάσχει από όψιμη φαρμακολαγνεία.

Η µεταφορά φαρµάκων είναι διαθέσιµη µόνο στην Αττική αλλά ο χρήστης δε χρειάζεται απαραίτητα να κάνει τη µεταφορά, µιας και υπάρχει η επιλογή να παραλάβει τα φάρµακα η οµάδα του GIVMED από το σπίτι . Επίσης κάθε χρήστης µπορεί να δηµιουργήσει το online προσωπικό φαρµακείο του. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επιτρέπεται η δωρεά ληγµένων φαρµάκων, ναρκωτικών, ανοιχτών σιροπιών/κρεµών ή φαρµάκων που χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης.

Economics in Everyday Life

Η ομάδα του economics in everyday life φιλοδοξεί να φέρει κοντά μας τα “οικονομικά της καθημερινότητας”, προτείνοντας ένα νέο μοντέλο για τη μείωση της απόστασης ανάμεσα στο μέσο πολίτη και την Επιστήμη των Οικονομικών. Ειδικά τώρα πια που βρισκόμαστε κι επίσημα σε καιρό κρίσης οι όροι που ακούμε καθημερινά μας είναι συχνά ακατανόητοι. Η ομάδα του Economics in Everyday Life θελει να εξηγήσει με απλά λόγια τι ακριβώς είναι τα Δομημένα Ομόλογα ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ)

Δημοφιλή