Έρχεται το «World & Moustache Championships» στο Τέξας, ένα φεστιβάλ για όσους τιμούν πραγματικά το μούσι

Έρχεται το «World & Moustache Championships» στο Τέξας, ένα φεστιβάλ για όσους τιμούν πραγματικά το μούσι

Το ότι το μούσι και το μουστάκι έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια το ξέρουμε όλοι. Υπάρχουν όμως και αυτοί που τιμούν τις τρίχες στο πρόσωπο με κάθε σοβαρότητα και σίγουρα θα γελούσαν ειρωνικά εάν διάβαζαν ποτέ την πρώτη σειρά αυτού του κειμένου.

Δεν μας πιστεύετε; Και όμως, υπάρχει μία ομάδα με την ονομασία «Austin Facial Hair Club», η οποία βρίσκεται -που αλλού- στο Τέξας και δημιουργήθηκε το 2007. Στόχος της να εκπροσωπεί το Όστιν, αλλά και τις ΗΠΑ συνολικότερα, στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που γίνονται για τα απανταχού μουστάκια και μούσια με την ονομασία «World Beard and Moustache Championships».

Και όπως φαίνεται, το 2017 είναι η χρονιά τους, αφού ο παγκόσμιος διαγωνισμός της νέας χρονιάς θα φιλοξενηθεί από τους ίδιους στο Τέξας από 1 μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει όσους λατρεύουν τα μούσια και τα μουστάκια, ενώ πάνω 1.000 άτομα εκτιμάται ότι θα ανταγωνιστούν για το ποιος έχει την πιο εντυπωσιακή τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Οι ίδιοι τονίζουν μάλιστα ότι η τριήμερη διοργάνωση «2017 World Beard and Moustache Championships» πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη ως τώρα και θα περιλαμβάνει ζωντανή διασκέδαση, φαγητό, οικογενειακές δραστηριότητες και φυσικά άπειρους διαγωνισμούς.

Και αν νομίζατε ότι τα πράγματα είναι απλά, τότε να σας ενημερώσουμε ότι τα μουστάκια χωρίζονται σε 6 διαφορετικές κατηγορίες, τα μούσια που δεν καλύπτουν όλο το πρόσωπο σε 8 κατηγορίες και εκείνα που το καλύπτουν όλο επίσης σε 8.

Showing off our culinary prowess at the #atxmacncheese festival earlier today. Chorizo and green chili #macncheese! It was #delicious if we do say so ourselves. #AustinFacialHairClub #ATX #Repost and photo credit @stephi906

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Austin Facial Hair Club (@austinfacialhairclub) στις

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού ακόμη και οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν με 4 διαφορετικές κατηγορίες για... μουστάκι.

Οι δημιουργοί του «Austin Facial Hair Club» δηλώνουν εξαιρετικά περήφανοι που το 2017 θα έχουν την ευκαιρία να εντυπωσιάσουν, ενώ δηλώνουν ότι το έχουν βάλει στόχο να «στέλνουν τριχωτούς Τεξανούς σε όλη τη χώρα ως αναζήτηση φήμης και δόξας για το Τέξας».

Και πάνω απ' όλα, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε χίπστερ. Εδώ μιλάμε για γνήσια πράγματα και όχι για... «τρίχες».