Ευφάνταστα έως και γελοία εξαρτήματα που χρησιμοποιούσαν οι κατάσκοποι στο παρελθόν

Ευφάνταστα έως και γελοία εξαρτήματα που χρησιμοποιούσαν οι κατάσκοποι στο παρελθόν
People Outside the International Spy Museum
People Outside the International Spy Museum
Richard T. Nowitz via Getty Images

Περιστέρια φωτογράφοι, κραγιόν και πίπες πιστόλια, περιττώματα ραδιοπομποί είναι λίγα μόνο από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κατάσκοποι στο παρελθόν και εκτίθενται στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας (International Spy Museum).

H Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες από το Μουσείο και εμείς τις βρήκαμε στο Facebook.

Για παράδειγμα αυτή η κάμερα που προσαρμοζόταν σε περιστέρια για να φωτογραφήσουν τις οχυρώσεις του εχθρού κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ή αυτά τα γυαλιά όπου στην άκρη τους ήταν κρυμμένα σφαιρίδια υδροκυανίου. Ο πράκτορας που είχε συλληφθεί μπορούσε να επιλέξει να μασήσει αδιάφορα την άκρη τους και πριν ο αντίπαλος το αντιληφθεί ο προς ανάκριση και βασανισμό πράκτορας έπεφτε νεκρός χωρίς να αποκαλύψει κανένα μυστικό αφού τα έπαιρνε στον τάφο. Τα γυαλιά αυτά τα χρησιμοποίησε η CIA από το 1975 έως το 1977.

Η Βουλγάρικη ομπρέλα με μηχανισμό που εκτόξευε δηλητηριώδη βέλη. Με αυτή δολοφονήθηκε το 1978 στο Λονδίνο ο αντιφρονούντας συγγραφέας Georgi Markov το 1978.

Σκαρπίνι στιλέτο

Ο πράκτορας έκρυβε στο πιο απόκρυφο σημείο του αυτή την κάψουλα που μέσα ήταν τοποθετημένα ένα σωρό δολοφονικά αντικείμενα.

Ομορφιά που σκοτώνει. Κραγιόν πιστόλι

Ποιος θα ακουμπούσε ή θα υποψιαζόταν τα περιττώματα σε ένα πάρκο. Η CIA το είχε κατασκευάσει για να υποκλέπτει συνομιλίες σε εξωτερικούς χώρους.

Μανικετόκουμπα κρύπτες για μικροφίλμ

Ρολόι κινηματογραφική μηχανή made in Germany (ήταν καλοί!). Βρετανικό στυλ, πίπα πιστόλι. Ρώσικο δακτυλίδι για να κρύβουν μικροφίλμ. Ρουμάνικο παπούτσι αναμεταδότης. Γιαπωνέζικος αναπτήρας – κάμερα.

Κορμός δέντρου - κοριός

Γάντι πιστόλι

Δημοφιλή