Το Μαξίμου, ο Κικίλιας, το τέταρτο Μνημόνιο και το «τριπλ νταμπλ»

Το Μαξίμου, ο Κικίλιας, το τέταρτο Μνημόνιο και το «τριπλ νταμπλ»
Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Β. Κικίλιας «είναι διπλά ψεύτης», είναι η απάντηση της κυβέρνησης στον ισχυρισμό του εκπροσώπου της ΝΔ ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση συζητά για 4ο μνημόνιο. Το Μαξίμου απαντά στον Β. Κικίλια με μπασκετικούς όρους κάνοντας λόγο για «τριπλ νταμπλ» του εκπροσώπου της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 είπε πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μετά το 2018 και ότι συζητάει νέο 4ο μνημόνιο.

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει ο λαός μας. Η ΝΔ από την αρχή του έτους δικαιώνει την παροιμία. Δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να μη λέει ψέματα!», αναφέρει χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει χαρακτηριστικά: «επειδή ο Β. Κικίλιας δείχνει να μην καταλαβαίνει από πολιτική, θα του το πούμε με όρους μπάσκετ. Σήμερα έκανε τριπλ ντάμπλ. Είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης».

Το Μαξίμου πάντως έδωσε στη δημοσιότητα και το ακριβές απόσπασμα της συνέντευξης του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Κόκκινο 105,5. Εκεί ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρει:

«Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και σε αυτό δεν χωρά καμία απολύτως αμφισβήτηση. Ξέρετε, ότι το βασικό θέμα που έχει προκύψει αυτή τη στιγμή, αφορά το αν και κατά πόσο θα μπορέσουμε το 2019, με τα σημερινά ισχύοντα –και σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε- να έχουμε μια πρόθεση που θα επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτό χωρίς νέα μέτρα.

Με δεδομένη βεβαίως και την άρνηση της Γερμανίας αυτή τη στιγμή, να συζητήσει για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτή η συζήτηση, ακόμη, οφείλω να σας πω ότι δεν έχει κλείσει. Δηλαδή, δεν έχουμε ακόμη καταλήξει το δημοσιονομικό μονοπάτι το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, έτσι ώστε το χρέος της να θεωρηθεί βιώσιμο και από τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά κυρίως από την ΕΚΤ.

Μέχρι να συμφωνηθούν λοιπόν τα πάντα, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί. Ακόμη η συζήτηση είναι ανοιχτή. Η συζήτηση συνεχίζεται, έτσι ώστε να δούμε αφενός ποια θα είναι τα μεσοπρόσθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος και στη συνέχεια, στη βάση αυτών των μεσοπρόθεσμων μέτρων, να συμφωνήσουμε και για το δημοσιονομικό μονοπάτι μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή, για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Δημοφιλή