Μία Ελληνίδα στη λίστα με τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές κοσμημάτων για το 2017

Μία Ελληνίδα στη λίστα με τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές κοσμημάτων για το 2017
Ioanna Souflia

Βρισκόμαστε μόλις στην 4η ημέρα του 2017 και όπως φαίνεται η νέα χρονιά έχει ήδη καλές ειδήσεις να μας προσφέρει.

Ο λόγος για την Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιωάννα Σουφλιά, η οποία επιλέχθηκε από δύο έγκυρα περιοδικά στον χώρο του κοσμήματος ως μία από τις σχεδιάστριες που αξίζει να προσέξουμε το 2017.

Η ίδια είχε μιλήσει παλαιότερα στη HuffPost Greece για το πώς αποφάσισε να εγκαταλείψει μία καριέρα ως δικηγόρος και να ασχοληθεί με την πραγματική της αγάπη, το κόσμημα. Οι πραγματικά ιδιαίτερες δημιουργίες της από μάρμαρο Θάσου και μαύρο χρυσό έχουν όπως είναι φυσικό προκαλέσει θαυμασμό τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό και αυτό δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο από τα δύο γνωστά περιοδικά.

Στο αμερικανικό National Jeweler, η Ιωάννα Σουφλιά αναφέρεται ως εκείνη η σχεδιάστρια που τράβηξε την προσοχή τους, μέσα από τη μοναδική ικανότητά της να προσφέρει μία νέα εκδοχή της ελληνικής κληρονομιάς με καινοτόμους τρόπους. Η συλλογή της αποκαλείται μάλιστα από το έγκυρο περιοδικό ως μία από τις καλύτερες του 2016.

Είχε ωστόσο προηγηθεί το βρετανικό The Jewellery Editor, το οποίο την κατατάσσει μάλιστα ανάμεσα σε διάσημους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων, όπως ο Νίκος Κούλης, η Έλενα Βότση και και η Ιλεάνα Μακρή. Τα κοσμήματα της αποκαλούνται συγκλονιστικά όμορφα και επικά στην εμφάνισή τους, ενώ επαινείται η ικανότητά της να τιθασεύει το μάρμαρο. «Σκεφτείτε πως ένας Ετρούσκος πολεμιστής συναντάει την Γκρέτα Γκάρμπο για ένα ηλιόλουστο μεσημεριανό γεύμα στην Αθήνα,» καταλήγει το περιοδικό.