Πυκνώνουν οι επιθέσεις κατά της «Επιτροπής Σοφών». Γυναίκα άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στην επίθεση στα Εξάρχεια

Πυκνώνουν οι επιθέσεις κατά της «Επιτροπής Σοφών». Γυναίκα άφησε τον εμπρηστικό μηχανισμό στην επίθεση στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/Αρχειου

Πυκνώνουν οι επιθέσεις με στόχο μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής Σοφών» για τα εργασιακά θέματα, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Τελευταίο κρούσμα η επίθεση που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στο γραφείο του γνωστού εργατολόγου και μέλους της «Επιτροπής Σοφών», Δημήτρη Μπούρλου, στην οδό Ναυαρίνου 15 στα Εξάρχεια. Από τη φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα μπιτόνι με βενζίνη και ένα γκαζάκι. Το συγκεκριμένο γραφείο είχε γίνει στόχος και το Φεβρουάριο του 2016 όταν αντιεξουσιαστές είχαν κάνει «έφοδο» στο γραφείο του κ. Μπούρλου προκαλώντας φθορές σε υπολογιστές και εκτυπωτές.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει μία γυναίκα να αφήνει τον εμπρηστικό μηχανισμό και να διαφεύγει. Ο κ. Δημήτρης Μπούρλος είχε δηλώσει σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τον Οκτώβριο του 2015 ότι «μέλη της Επιτροπής δέχονται αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις, στις οποίες άγνωστοι, καλώντας φυσικά από απόκρυψη, τους υβρίζουν και διατυπώνουν απειλές για τη ζωή τους». Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά, τα μέλη της Επιτροπής είχαν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την προστασία τους, η οποία τους δόθηκε.

Μόλις δύο ημέρες πριν την επίθεση στο γραφείο του κ. Μπούρλου στόχος είχε γίνει στις 2 Ιανουαρίου 2016 η οικία της προέδρου της Αναλογιστικής Αρχής στα Πατήσια.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος αποτελούνταν από δύο γκαζάκια, εξερράγη στις 23.30 στην οδό Τραυλαντώνη προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο της οικίας. Την ώρα της έκρηξης η πρόεδρος της Αναλογιστικής Αρχής βρισκόταν στο σπίτι και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Την προανάκριση ανέλαβαν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας που αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας για την ταυτοποίηση των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Αναλογιστικής Αρχής βρισκόταν μέσα στα πρόσωπα που είχε συμπεριλάβει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην «επιτροπή σοφών».

Δημοφιλή