Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Γάζωσαν αστυνομικό των ΜΑΤ

Τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Γάζωσαν αστυνομικό των ΜΑΤ
eurokinissi

Χτύπημα-απάντηση στις συλλήψεις της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της θεωρείται η ενέδρα που έστησαν άγνωστοι το πρωί της Τρίτης σε διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν από έναν δράστη, ο οποίος περιγράφεται ψύχραιμος. Στόχος ήταν ακόμα και η πρόκληση νεκρών αστυνομικών, καθώς έριξε τρεις ευθείες βολές προς τους αστυνομικούς. Η ενέδρα ήταν οργανωμένη, καθώς ο τρομοκράτης περίμενε την αλλαγή της βάρδιας στις 6.00 για να ανοίξει πυρ την ώρα που οι αστυνομικοί ήταν πιο «ευάλωτοι».

Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες από καλάσνικοφ. Ο δράστης, ο οποίος πιθανότατα είχε κάλυψη από συνεργούς του, εμφανίστηκε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη από την οδό Αραχώβης. Μετά τους πυροβολισμούς χάθηκε στο σκοτάδι. «Έριξε τρεις φορές με ψυχραιμία. Δεν πυροβόλησε κατά ριπάς. Οι βολές ήταν στοχευμένες», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Οι σφαίρες πέτυχαν έναν άνδρα των ΜΑΤ στο πόδι, την τζαμαρία μίας κάβας που βρίσκεται στο σημείο και το παρμπρίζ της κλούβας.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις o εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι' αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό» είπε ο κ. Χρηστίδης.

ΠΑΣΟΚ

Δημοφιλή