Προβλήματα σε δρομολόγια τρένων λόγω της κακοκαιρίας. Μείωση των δρομολογίων μέχρι και την Πέμπτη

Προβλήματα σε δρομολόγια τρένων λόγω της κακοκαιρίας. Μείωση των δρομολογίων μέχρι και την Πέμπτη
Eurokinissi

Προβλήματα σε δρομολόγια τρένων παρουσιάστηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναχώρησε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε παραμείνει για τρεις ώρες στο Δομοκό λόγω των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στην μηχανή εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα με 300 επιβάτες, συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο της αφού υπήρξε αντικατάσταση της μηχανής. Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα «κλειδιά» στο σιδηροδρομικό πάγωσαν και επίσης υπήρξε συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν είχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ , συνεπώς υπήρξε ακόμη και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για πάνω από έξι ώρες ακινητοποιήθηκε λόγω του χιονιά στη Λάρισα και ένα τρένο που έκανε δρομολόγιο προς Αθήνα. Στην αμαξοστοιχία 55 βρίσκονταν 150 επιβάτες οι οποίοι και αναχώρησαν λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα για τον προορισμό τους.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή