Συνελήφθη ο καταζητούμενος αρχηγός της μαφίας των Ρομά που έκανε ζωή... μπον βιβέρ

Συνελήφθη ο καταζητούμενος αρχηγός της μαφίας των Ρομά που έκανε ζωή... μπον βιβέρ
Eurokinissi

Έναν από τους τρεις αρχηγούς της μαφίας των Ρομά που ευθύνεται για 2.000 κλοπές και διαρρήξεις συνέλαβαν στο Μαρούσι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Ο 35χρονος έμενε σε πολυτελές σπίτι στην Ελευσίνα και κυκλοφορούσε με ακριβό αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με αναφορές της δικογραφίας, φέρεται να είχε ραντεβού με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. μία ημέρα πριν την αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διαφυγή του άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό από κρύπτες που υπήρχαν στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος αξιωματικός φαίνεται να επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν πληροφοριοδότες του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.

Ο διάλογος

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. την 1η Νοεμβρίου, όπως περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 35χρονο αρχηγό των Ρομά. Στις 14:30 ο ίδιος ο αστυνομικός επικοινωνεί με έναν από τους «αρχηγούς» χωρίς να απαντήσει, κάτι που κάνει στις 14:50, για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικός: Πάρε και τον φίλο σου και ελάτε να πιείτε ένα καφέ το απόγευμα

Αρχηγός: τι ώρα;

Αστυνομικός: πεντέμισι με έξι

Ακολούθησε επικοινωνία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς με τον πρώτο να αναφέρει: «με πήρε τώρα ο… τηλέφωνο και μου είπε πεντέμισι να είμαστε εκεί. Μου είπε είναι ανάγκη ότι είναι σοβαρό». Μετά τη συνάντησή τους, ένας αρχηγός, κάνει επικοινωνίες με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις οποίες λέει μεταξύ άλλων: «να σου πω κάτι πολύ σοβαρό που μου είχε ο ‘Έλληνας’ (πληροφοριοδότης).

Δημοφιλή