Το καλάσνικοφ «μίλησε»: Η «Ομάδα Επαναστατικής Αυτοάμυνας» γάζωσε τη διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Το καλάσνικοφ «μίλησε»: Η «Ομάδα Επαναστατικής Αυτοάμυνας» γάζωσε τη διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Η ένοπλη ομάδα «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

Αυτό προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης.

Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κ alashnikov ) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και
  • στην ένοπλη επίθεση την 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Πρόκειται για χτυπήματα της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις με πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικό στο Κολωνάκι και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία απέναντι από τη Βουλή.

Η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» έγραφε το 2014 σε προκήρυξή της ότι το χτύπημά της ήταν μία «πρόγευση για τους εξουσιαστές»: «Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια.

Η βαρβαρότητα των οργάνων της εξουσίας θα τσακιστεί από τη δύναμη των όπλων της αντίστασης. Δεν τους χτυπήσαμε αυτή τη φορά γιατί το πολιτικό σχέδιο της οργάνωσης είχε καθαρό στόχο ενάντια στο συγκεκριμένο πολιτικό μηχανισμό των αφεντικών».

Δημοφιλή