To Fear the Walking Dead προετοιμάζει τις οικογένειες για την zombie αποκάλυψη

To Fear the Walking Dead προετοιμάζει τις οικογένειες για την zombie αποκάλυψη
YOUTUBE

Το prequel του The Walking Dead, που ξεκινάει να προβάλεται στο SundanceTV της COSMOTE TV, όχι μόνο είναι μούρλια να το βλέπεις, αλλά είναι και εξαιρετικά χρηστικό. Πάρε ένα σημειωματάριο και ξεκινά να κρατάς σημειώσεις.

Η τρομακτική επιτυχία του The Walking Dead ήταν που επέβαλε εδώ και τώρα ένα spin-off. Μια απαίτηση των φαν που όχι μόνο εκπληρώθηκε, αλλά αυτό συνέβη με τον πλέον ιδανικό τρόπο, αφού το Fear the Walking Dead είναι τόσο διαφορετικό από την 'μαμά σειρά' όσο είναι πρέπον και σωστό.

Ξεκινώντας από το χρονικό διάστημα και το locatiοn στο οποίο λαμβάνει χώρα. Συγκεκριμένα στο Los Angeles. Δηλαδή μια μητρόπολη, αντί για τα δάση της Georgia. Κάτι που, προσωπικά, θεωρώ ότι το καθιστά πολύ πιο εύκολο να ταυτιστούμε μαζί του, εμείς τα παιδιά της πόλης που δεν έχουμε ιδέα από ρεβόλβερ και βαλίστρες.

Και, χρονικά, πίσω στις πρώτες μέρες που ξεσπάει η επιδημία. Πολύ πριν δηλαδή ο γνωστός σερίφης ξυπνήσει από το κώμα. Όταν ακόμη τα zombie μοιάζουν με ανθρώπους υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως πιστεύει αρχικά ο νεαρός πρωταγωνιστής/ κλώνος του Johnny Depp (γιος, στην πραγματικότητα, του Stannis Baratheon του Game of Thrones) όταν ξυπνάει σε μια ρημαγμένη εκκλησία και βλέπει την κοπέλα του να κατασπαράζει κάποιον άλλο.

Με άλλα λόγια το Fear the Walking Dead, οι δυο πρώτοι κύκλοι του οποίου προβάλλονται απολαυστικά back to back από το SundanceTV της COSMOTE TV (ξεκινώντας από την Παρασκευή 13/01 στις 22.00), ως προετοιμασία για τον τρίτο που θα μας έρθει φρέσκος το καλοκαίρι του 2017, μας βάζει αμέσως στο τριπάκι του τι θα κάναμε εμείς αν βρισκόμαστε στη θέση της συγκεκριμένης δυσλειτουργικής οικογένειας που βρίσκεται στον πυρήνα του.

Θα κλεινόμασταν στο σπίτι μας, αφού αδειάζαμε πρώτα το supermarket; Ή θα προσπαθούσαμε να πάρουμε τα όρη τα ψηλά βουνά; Θα βοηθούσαμε γείτονες και γνωστούς ή θα τους αφήναμε στο έλεος της μοίρας τους; Και, το κυριότερο, θα ακολουθούσαμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και του στρατού ή θα θεωρούσαμε εκ προοιμίου ότι μας λένε ψέματα;

Μια εξαιρετικά ταλαντούχα, οφείλω να προσθέσω, οικογένεια, με την Kim Dickens πειστικότατη ως την hardcore μαμά/ κοινωνική λειτουργό που έχει ένα έφηβο γιο ναρκομανή (τον Τζόνι που λέγαμε), μια κόρη 'σπαθί' (την Αυστραλέζα Alycia Debnam-Carey που ξεχωρίσαμε από το The 100) και σύντροφο ένα καθηγητή Αγγλικών (ο -με ρίζες Μαορί- Cliff Curtis του Once Were Warriors). Ο οποίος με τη σειρά του έχει ένα ακόμη έφηβο γιο από ένα πρώην γάμο. (Αν και, χωρίς να θέλω να μπω στον γαλαξία του spoiler, είμαι αναγκασμένος να επισημαίνω ότι την παράσταση κλέβει, ειδικά καθώς τα επεισόδια προχωράνε, ο 'φιδίσια γοητευτικός' Colman Domingo ως ο Victor Strand, ένας businessman με μυστηριώδες παρελθόν και ταλέντο στην επιβίωση)

Βλέπεις, στην ούγια του, αυτό και μόνο αυτό είναι το Fear the Walking Dead. Ένα καλοφτιαγμένο μετα-αποκαλυπτικό οικογενειακό δράμα, 'πασπαλισμένο' με φορτηγά από zombie, που γίνονται περισσότερα και πιο επικίνδυνα όσο προχωράμε. Εξού και είναι ιδανικό για να το παρακολουθήσει όλη η οικογένεια μαζί (αρκεί τα παιδιά να είναι, προφανώς, αρκετά μεγάλα). Κάτι σαν σεμινάριο για ένα κίνδυνο (βλέπε φονική επιδημία) που ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε θα σου προκύψει.

Η σειρά «'Fear the Walking Dead» κάνει πρεμιέρα 13/01 στις 22.00 στο SundanceTV που εξασφάλισε τη σειρά αποκλειστικά για την Ελλάδα και τους συνδρομητές της COSMOTE TV. Το κανάλι είναι διαθέσιμο και στο COSMOTE TV GO και το COSMOTE REPLAY TV μέσω της hybrid υπηρεσίας.

Δημοφιλή