Έμεινε από... άξονα στα Περιβόλια ο Ολυμπιακός, 2-2 με τον Πλατανιά

Έμεινε από... άξονα στα Περιβόλια ο Ολυμπιακός, 2-2 με τον Πλατανιά
Sport24

O Πλατανιάς φιλοξενήσε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League, μετρώντας τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς εντός έδρας, κόντρα σε Ατρόμητο (3-0), Παναθηναϊκό (1-0) και ΑΕΛ (3-2).

Οι γηπεδούχοι ήταν και η ομάδα που είχε σταματήσει την ξέφρενη περσινή κούρσα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακό μετρούσε 17 σερί νίκες μέχρι το 1-1 στα Χανιά. Ο Παράσχος προτίμησε μια διάταξη με 3 στόπερ και 5 χαφ, θέλοντας με πολυπρόσωπο κέντρο να μπλοκάρει στην μεσαία γραμμή τους Πειραιώτες, ανεβάζοντας σχετικά ψηλά την πίεση της ομάδας του.

Την ίδια στιγμή αυτό το σχήμα θεωρητικά εξυπηρετούσε τον Πλατανιά στο κράτημα της μπάλας με πολλές πάσες σε μικρές αποστάσεις. Οι τραυματίες Καρυπίδης, Γκνιάτιτς και Στανισάβλιεβιτς ήταν οι σημαντικές απουσίες των γηπεδούχων, που είχαν στην διάθεση τους κανονικά τον νεοαποκτηθέντα Μαραγκό.

Από την πλευρά τους, οι "ερυθρόλευκοι" έμπαιναν στο ματς μετρώντας 5 νίκες στη σειρά (απέναντι σε Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη), όπου σημείωσαν 13 γκολ, έφτασαν σε δύο ανατροπές και στο +12 της κορυφής μετά από 14 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Μπέντο δεν άλλαξε την αγαπημένη του διάταξη, διατήρησε το 4-2-3-1 και είχε κάμποσες απουσίες να αντιμετωπίσει.

Ο τραυματίας (και στο όριο καρτών με 6) Μποτία, οι ανέτοιμοι Ελαμπντελαουί (πιθανή η μεταγραφή του στην Αγγλία) και Ελιουνούσι, ο τιμωρημένος Σεμπά αλλά και οι Ντα Κόστα - Ρομαό που λείπουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, δεν βρίσκονταν στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Με τους βασικούς στόπερ και εξτρέμ εκτός μάχης, ο Μπέντο έδωσε φανέλα βασικού σε Βιάνα - Ρέτσο και Μαρίν - Μανθάτη.

ΠΗΓΗ: Sport24gr

Δημοφιλή