Η ιστορία μίας δημοσιογράφου που σταμάτησε να ξοδεύει χρήματα για έναν ολόκληρο χρόνο

Η ιστορία μίας δημοσιογράφου που σταμάτησε να ξοδεύει χρήματα για έναν ολόκληρο χρόνο
Twitter

Μία γυναίκα που αποταμίευσε 10 χιλιάδες δολάρια αφότου σταμάτησε να ξοδεύει χρήματα για έναν ολόκληρο χρόνο. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά η Michelle McGagh αποφάσισε να αλλάξει τις σχέσεις τις με τα χρήματα και το κατάφερε παρόλο που και η ίδια ζει μέσα σε μία καταναλωτική κοινωνία.

Η κοπέλα που είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στο οικονομικό ρεπορτάζ, σταμάτησε να κάνει περιττά έξοδα και συντηρούνταν μόνο με τα ήδη υπάρχοντά της. Σήμερα είναι πλουσιότερη κατά 27.000 δολάρια χάρη σε αυτήν της την απόφαση.

Η Λονδρέζα μιλώντας στην Τelegraph ανέφερε ότι μία υποθήκη για ένα σπίτι που αγόρασε το 2013 ήταν αυτή που την οδήγησε στο να σκεφτεί περισσότερο τις δαπάνες της.

Μία μέρα που χάζευε στις αμερικανικές ιστοσελίδες έπεσε πάνω στο Buy Nothing Day, μία διαδικτυακή εκστρατεία που καλεί τους ανθρώπους να αποφύγουν τα ψώνια για μία ημέρα. Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να επιχειρήσει να μην αγοράσει τίποτα για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Οι μηδενικές δαπάνες για έναν ολόκληρο χρόνο έκαναν θαύματα στο πορτοφόλι μου» έγραψε η ίδια. «Ακούγεται ακραίο αλλά αν είχε ρυθμίσει καλύτερα τα σχέδιά μου και τους προϋπολογισμούς μου κατά το παρελθόν δεν θα είχα πέσει έξω», πρόσθεσε.

Η McGagh πλήρωνε τα πάγια έξοδά της όπως την υποθήκη του σπιτιού της, τους λογαριασμούς της τις ασφαλιστικές και κάποιες φιλανθρωπικές δωρεές της. Όλα αυτά τα έξοδα ανέρχονταν στα 2.200 δολάρια τον μήνα.

Επιπλέον χρήματα ξόδευε σε προϊόντα περιποίησης, καθαρισμού και είδη παντοπωλείου. Τα έξοδα για το φαγητό της ανέρχονταν περίπου στα 45 δολάρια την εβδομάδα και φρόντιζε να μαγειρεύει τακτικά γεύματα που διαρκούν ώστε να εξοικονομεί περισσότερα χρήματα.

«Αλλά δεν υπήρχε προϋπολογισμός για πολυτέλειες» τόνισε. «Αυτό σήμαινε όχι ταξίδια, όχι κινηματογράφος, όχι έξοδοι σε κλαμπ ή γεύματα σε εστιατόρια, όχι καινούρια ρούχα , όχι γυμναστήρια ούτε καν snacks από το σούπερ μάρκετ».

Η McGagh δεν ξόδευε χρήματα ούτε για τη μετακίνησή της και επέλεξε να κάνει ποδήλατο, επιπλέον απαγόρευσε σε φίλους και συγγενείς της να της αγοράσουν δώρα.

Το σχέδιό της τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου του 2015 και κατά την διάρκεια της υλοποίησής του πολλές φορές αναρωτήθηκε αν η απόφασή της ήταν λάθος. «Μήπως μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει να κλειστώ στο σπίτι μου σαν ερημίτης;», σκεφτόταν. Η McGagh πέρασε ακόμη και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς να αγοράσει ή να λάβει κάποιο δώρο αλλά εξομολογήθηκε ωστόσο ότι την είχε κουράσει να περιτριγυρίζει μεθυσμένη σε κλαμπ κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε διάφορα κέντρα διασκέδασης με τους φίλους της.

Είπε επίσης ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον χειμώνα, την άνοιξη ήταν όλα διαφορετικά καθώς υπήρχαν περισσότερες δραστηριότητες τις οποίες μπορούσε να απολαύσει δωρεάν. «Άρχισα να περιπλανιέμαι με τους φίλους μου σε γκαλερί, μουσεία και να κάνουμε βόλτες σε πάρκα. Αυτές οι απλές απολαύσεις με έκαναν πιο ευτυχισμένη από οποιοδήποτε ακριβό δείπνο σε ένα πολυτελές εστιατόριο έγραψε». Αλλά κι οι σχέσεις με τον σύζυγό της βελτιώθηκαν και τότε εκείνη άρχισε να συνειδητοποιεί την αληθινή έννοια του ρητού: «τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία».

Πηγή: New York Post

Δημοφιλή