Τουλάχιστον 30 οι νεκροί από συντριβή τουρκικού αεροσκάφους στο Κιργιστάν

Τουλάχιστον 30 οι νεκροί από συντριβή τουρκικού αεροσκάφους στο Κιργιστάν
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Thierry Monasse via Getty Images

Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί από συντριβή τουρκικού αεροσκάφους cargo, το οποίο είχε απογειωθεί από το Χονγκ Κονγκ, κοντά στο Μπισκέκ του Κιργιστάν, ανέφερε το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της χώρας.

To αεροσκάφος ήταν Boeing 747 το οποίο ανήκε στην Turkish MyCargo Airlines (ACT Airlines), όπως ανέφερε το Russia Today. Τελικός προορισμός του ήταν η Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε αναφερθεί πως το αεροπλάνο ήταν της Turkish Airlines. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει τα εξής: «Ούτε το αεροσκάφος, ούτε το πλήρωμα είναι μέλη της Turkish Airlines».

«Η πτήση cargo με κωδικό νηολογίου TC-MCL της ACT Airlines που αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (HKG) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπισκέκ Μάνας (FRU), είχε ένα δυστύχημα κοντά στο Μπισκέκ περίπου στις 1:40 UTC. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ούτε το αεροσκάφος ούτε το πλήρωμα είναι μέλη της Turkish Airlines».

Σύμφωνα με το Russia Today, οι νεκροί ανέρχονται στους 32, και τουλάχιστον έξι είναι παιδιά

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως το αεροπλάνο είχε συντριβεί κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς κατά τη διάρκεια της προσέγγισης σε αυτό, εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών, πέφτοντας σε χωριό κοντά στο αεροδρόμιο και καταστρέφοντας τουλάχιστον 15 σπίτια. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, καταστράφηκαν 32 κτίρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης του Κιργιστάν το αεροσκάφος είχε 4 άτομα πλήρωμα, ένα εκ των οποίων επέζησε της συντριβής, ωστόσο σύμφωνα με το Russia Today πέθανε μεταφερόμενο στο νοσοκομείο.

Δημοφιλή