Συνελήφθη ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Συνελήφθη ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet ο άνδρας που φέρεται να σκότωσε 39 θαμώνες του νυχτερινού κέντρου του βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ονομάζεται Abdulkadir Masharipov και συνελήφθη στη συνοικία Esenyurt ενώ ήταν μαζί με τον γιο του.

Στη δε φωτογραφία που έχει διαρρεύσει και δημοσιεύει η Hurriyet εμφανίζεται ένας άνδρας που ταιριάζει με ασιατικά χαρακτηριστικά όπως αυτός που αναζητούσαν οι αρχές. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για Ουζμπέκο. Σημειώνεται πως η ταυτότητά του είχε ταυτοποιηθεί ενώ στο βίντεο φαίνεται να περπατά ανέμελος σε κεντρικό σημείο της Πόλης.

Στις 15 του Γενάρη, όπως αναφέρει η Hurriyet η αστυνομία φέρεται να εντόπισε το σπίτι που είχε χρησιμοποιήσει ο φερόμενος δράστης στο Silivri. Πραγματοποιήθηκε έφοδος και βρέθηκαν 150.000 δολάρια τα οποία πρέπει να ήταν αμοιβή προς τον Masharipov. Αλλά εξαιτίας τους διαρκούς ανθρωποκυνηγητού δεν είχε καταφέρει να προσεγγίσει το σπίτι και να τα πάρει.

Ο Masharipov, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία συνολικά 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας 65 άλλους στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Reina στο Ορτάκιοϊ την 1η Ιανουαρίου, πήγε στο σπίτι του στη συνοικία Zeytinburnu της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση και πήρε το γιο του πριν διαφύγει, οι πηγές είχαν πει νωρίτερα .

Σημειώνεται πως την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωϊκός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη την τουρκική αστυνομία: «Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Δημοφιλή