Πού «χτύπησε» η νέα κακοκαιρία. Τα προβλήματα και οι περιοχές που πλήττονται

Πού «χτύπησε» η νέα κακοκαιρία. Τα προβλήματα και οι περιοχές που πλήττονται
SOOC

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλος μέρος της χώρας έχει ήδη δημιουργήσει τα πρώτα προβλήματα με παγωμένους δρόμους και κλειστά σχολεία.

Σε επιφυλακή ο Σιδηροδρόμος για την αποφυγή νέου «μπλακ αουτ» ε

Μέτρα ενόψει της νέας κακοκαιρίας, προκειμένου να μην υπάρξει ένα νέο «μπλακ αουτ» στον σιδηρόδρομο με απανωτές βλάβες στις μηχανές και εγκλωβισμένους επιβάτες, αποφασίστηκε να ληφθούν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, με τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να επανδρωθούν οι ορεινοί σταθμοί στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν σε εφεδρεία και μηχανές εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που θα μπορούν να απομακρύνουν το χιόνι από το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι σταθμοί Οινόη, Λιανοκλάδι, Παλαιοφάρσαλο και Πλατύ θα εξοπλιστούν με μηχανές εφεδρείας και προσωπικό κάθ´ ολη τη διάρκεια των φαινομένων. Οι Μπράλος και Αγγείες θα είναι ανοιχτοί και επανδρωμένοι όλο το 24ωρο, ενώ στον σταθμό Παλαιοφάρσαλου δεν θα γίνεται αντικατάσταση της θερμικής μηχανής με ηλεκτρική.

Τέλος, οι μηχανοστασιάρχες ελέγχου κυκλοφορίας θα βρίσκονται επί των αμαξοστοιχιών στα σημεία που παρατηρούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας, στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η νέα επιδείνωση του καιρού, που πλήττει τη δυτική Θεσσαλία από την Δευτέρα και η οποία συνοδεύεται με χιονόπτωση αλλάζει και το πρόγραμμα λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Έτσι, στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, αναστέλλεται η απόφαση για σημερινή επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για σήμερα Δευτέρα στον δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, καθώς οι καιρικές συνθήκες που ενέσκηψαν στην περιοχή δεν επιτρέπουν την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των μαθητών και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας από τα διδακτήρια. Επομένως τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα. Αντιθέτως, ανοιχτοί θα μείνουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Επίσης, λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού,τη Δευτέρα 16/01/2017, όλα τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δε λειτούργησαν.

Χιονίζει, από τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ήπειρο και σε περιοχές άνω των 500 μέτρων υψόμετρο.

Ο δήμος Ιωαννιτών, με απόφαση που ελήφθη στις 6 το πρωί, ενημερώνει πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία στους δήμους Δωδώνης, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Βορείων ΤΖουμέρκων.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από το απόγευμα της Δευτέρας σε ορεινούς δήμους των νομών Ιωαννίνων και Άρτας.

Λόγω έντονης χιονόπτωσης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, από το ύψος της Μεταμόρφωσης έως την Κακαβιά, ενώ η κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και με απόφαση του δημάρχου, θα παραμείνουν αύριο κλειστές οι σχολικές μονάδες στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Στην ορεινή Άρτα, στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, συνεχής είναι η προσπάθεια των μηχανημάτων αποχιονισμού προκειμένου να κρατηθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοικτό. Αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα χωριά στην κοιλάδα του Αχελώου και στην Άνω Καλεντίνη.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει βγάλει στους δρόμους μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, την Εγνατία Οδό, καθώς επίσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

Με έκτακτες αποφάσεις των δημάρχων Καστοριάς και 'Αργους Ορεστικού στην Π.Ε. Καστοριάς, Γρεβενών στην Π.Ε Γρεβενών και Σερβίων - Βελβεντού στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα λόγω της χιονόπτωσης και άσχημων καιρικών συνθηκών. Τα σχολεία στους δήμους Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού του δήμου Σερβίων Βελβεντού.

Επίσης, με μια ώρα καθυστέρηση θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων στα υπόλοιπα σχολεία των δήμων Σερβίων - Βελβεντού, Βοΐου, Εορδαίας και Κοζάνης στην Π.Ε. Κοζάνης, των δήμων Άργους Ορεστικού και Νεστορίου της Π.Ε. Καστοριάς, και του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας. Τέλος, θα παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των προβλημάτων από την παγωνιά στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης, οι σχολικές μονάδες, όπως το Ειδικό Σχολείο Άνω Κώμης και το ΕΕΕΕΚ Κοζάνης στον δήμο Κοζάνης, το 8ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, το ειδικό σχολείο Πτολεμαΐδας και το ΕΕΕΕΚ Πενταβρύσου του δήμου Εορδαίας. Κανονικά θα λειτουργήσουν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων.

Στη Θεσσαλονίκη επικράτησαν νεφώσεις, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν το πρωί της Δευτέρας σε ορεινές περιοχές πέριξ της πόλης, όπως το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και το Ρετζίκι. Κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη. Το θερμόμετρο, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Όσων αφορά τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, ορισμένα από αυτά θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη , λόγω των προβλημάτων στην θέρμανση και την ύδρευση που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Στον δήμο Παύλου Μελά δεν θα λειτουργήσουν το 18ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 21ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, ενώ για το 1ο ΓΕΛ Πολίχνης δεν υπάρχει τελική απόφαση. Επίσης, δεν θα γίνουν μαθήματα μόνο στα τμήματα της Β΄ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.

Για την λειτουργία του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και του 5ου Ειδικού Νηπιαγωγείου οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Tμήματος Παιδείας: 2313302831, 2313302931 την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από τις 7:00 π.μ.

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου την Τρίτη θα παραμείνει κλειστό το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στο σύστημα υδροδότησης, ενώ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, λόγω προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, δεν θα γίνουν μαθήματα στο 2ο νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου, στο 1ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και στο 5ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.

Να σημειωθεί ότι το ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δρυμού θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ όσον αφορά στο κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου επειδή οι εργασίες είναι ακόμη σε εξέλιξη οι γονείς θα ενημερωθούν σχετικά από τη δασκάλα του σχολείου.

Αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου δήμου, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά με εξαίρεση τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου. Τα μικρά παιδιά θα εξυπηρετηθούν και αύριο από τον παιδικό σταθμό Νεοχωρούδας.

Στον δήμο Λαγκαδά δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού, το 1ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το Νηπιαγωγείο Περιβολακίου, το Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου, το Νηπιαγωγείο Ασσήρου, το Νηπιαγωγείο Κριθιάς, το Δημοτικό Σχολείο Κριθιάς, το Γυμνάσιο Καλινδοίων, το 1ο Νηπιαγωγείο Σοχού, το Γυμνάσιο Σοχού, το Νηπιαγωγείο Κρυονερίου.

Στον δήμο Θερμαϊκού, δεν θα λειτουργήσει το ΕΠΑΛ Επανομής. Επίσης, στο ίδιο σχολείο δε θα γίνουν και αύριο τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Κοινωνικό Φροντιστήριο).

Στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη δεν θα λειτουργήσουν το Ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στο Πανόραμα, το μισθωμένο Ειδικό Σχολείο στη Λεωφ. Γεωργικής Σχολής και το 6ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας.

Χιόνια σε Πέλλα, Χαλκιδική, Καβάλα, Φλώρινα και Κοζάνη, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και σε περιοχές του Έβρου. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Λόγω της χιονόπτωσης της τελευταίας εβδομάδας και του παγετού εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας. Από το βράδυ της Δευτέρας χιονίζει στο Αμύνταιο, όπου η θερμοκρασία είναι 0 βαθμούς Κελσίου, στη Βλάστη (-3 βαθμούς), στην Καστοριά (0 βαθμούς), στην Πτολεμαΐδα (0 βαθμούς) και στη Νάουσα (1 βαθμός). Χιονόνερο πέφτει στο Δίον (2 βαθμούς) και στον Κορινό (3 βαθμούς).

Στην Ημαθία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται:

-στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 4ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

-στη δημοτική οδό Νάουσας-3-5 Πηγαδίων, από το 8ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

-στη δημοτική οδό Νάουσας-Ροδοχωρίου, από το 8ο έως το 14ο χιλιόμετρο (Ροδοχώρι),

-στη δημοτική οδό Νάουσας-Σελίου, από το 10ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου)

Στο Κιλκίς, η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται:

-στην επαρχιακή οδό Αξιούπολης-Σκρα από διασταύρωση Πηγής έως Κούπα,

-στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων

Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διεξάγεται στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Φλώρινας από το 89ο έως το 118ο χιλιόμετρο,

στην επαρχιακή οδό Έδεσσας -Αριδαίας από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο,

στην επαρχιακή οδό Έδεσσας-Αριδαίας μέσω Σαρακηνών - Μεγαπλάτανου,

στην επαρχιακή οδό Αριδαίας-Νότιας δήμου Αλμωπίας,

-σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του δήμου Έδεσσας

Στην Πιερία, αλυσίδες απαιτούνται:

στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,

στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως το χιονοδρομικό κέντρο,

στην επαρχιακή οδό Αιγινίου / Κολινδρού

Στις Σέρρες η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην επαρχιακή οδό Σερρών-Βροντούς από το 25ο χιλιόμετρο έως την Βροντού,

-στην επαρχιακή οδό Σερρών-Λαϊλιά, από το 2ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο,

-στην επαρχιακή οδό Σερρών-Ορεινής, από το 2ο χιλιόμετρο έως την Ορεινή,

-στην επαρχιακή οδό Στρυμονικού-Λαχανά, από Στρυμονικό έως όρια Θεσσαλονίκης,

-στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας-Σοχού (από Νιγρίτα έως Λαγκάδι),

-στη δημοτική οδό από το 5ο χιλιόμετρο της διασταύρωσης Κορμίστας έως την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας,

-στη δημοτική οδό Πρώτης-Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σωτήρος, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή.

Συνεχίζεται ο περιορισμός κυκλοφορίας για τα οχήματα μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα παρακάτω οδικά σημεία:

-στη δημοτική οδό από το 5ο χιλιόμετρο της διασταύρωσης Κορμίστας έως την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας,

-στη δημοτική οδό Πρώτης / Ιεράς Μονής Αναλήψεως Σωτήρος, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή

Τέλος, στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

-στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη (από Ταξιάρχη έως Αρναία),

-στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου -Βαρβάρας -Ολυμπιάδας,

-στη δασική οδό Πολυγύρου -Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά,

-σε όλο το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Ορμητικά επέστρεψε ο χιονιάς στον Έβρο από το πρωί της Δευτέρας, μετά από μία μικρή ανάπαυλα το Σαββατοκύριακο, που έδωσε τη δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να αποκαταστήσουν σχεδόν πλήρως τα προβλήματα, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία είχε προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε το νομό επί αρκετά 24ωρα.

Ειδικότερα, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο βόρειο τμήμα του Έβρου καθώς και στη δημοτική Ενότητα Φερών στο νότιο τμήμα, που σε συνδυασμό με τον παγετό που έκανε την επανεμφάνισή του, δημιουργούν εκ νέου θέμα όσον αφορά την ασφάλεια αλλά σε ορισμένα σημεία (οικισμοί στον ορεινό όγκο) και τη δυνατότητα μετακίνησης των οχημάτων.

Λόγω της νέας επιδείνωσης του καιρού, κλειστά παράμειναν, με απόφαση των δημάρχων, τα σχολεία του δήμου Σουφλίου -στον ορεινό όγκο του οποίου το χιόνι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό, έφτασε στους 20 πόντους σε διάστημα μόλις δύο ωρών- της δημοτικής ενότητας Φερών καθώς και των Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης είπε πως, λόγω της έντασης των χιονοπτώσεων, των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία του Διδυμοτείχου λειτουργούν κανονικά, αποφασίστηκε η επιστροφή με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ των μαθητών του δήμου που διαμένουν στα χωριά της περιφέρειας.

Σημειώνεται πως, λόγω της επανάκαμψης του χιονιά, τη Δευτέρα δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Νέες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στον νομό της Λάρισας, προκαλώντας προβλήματα κυρίως στα ορεινά. Ειδικότερα, χιονίζει έντονα σε περιοχές των δήμων Φαρσάλων, Αγιάς και της Ελασσόνας, ενώ στη πόλη της Λάρισας η βροχή εναλλάχτηκε κατά καιρούς με χιονόνερο.

Στον δήμο της Λάρισας δεν λειτούργησαν πέντε νηπιαγωγεία λόγω ζημιών στη θέρμανση, οι οποίες δεν μπόρεσαν να αποκατασταθούν, αλλά και το δημοτικό σχολείο της κοινότητας Κοιλάδας, λόγω της χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή.

Επίσης, κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Αγιάς και Φαρσάλων, καθώς επίσης το γυμνάσιο και το λύκειο Γόννων, το δημοτικό σχολείο Αμπελακίων και το γυμνάσιο Μακρυχωρίου του δήμου Τεμπών.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα τη Δυτική Ελλάδα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης στην Αχαΐα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

*Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης

*Πούντας-Καλαβρύτων, από το 10ο χιλιόμετρο και πάνω

*Καλαβρύτων - Διακοφτού, μέσω μονής Μεγάλου Σπηλαίου

*Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας

*'Αγίου Βασιλείου - Πιτίτσας

*Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών

*Από Καλάβρυτα προς χιονοδρομικό κέντρο

*Αιγείρας - Αμπελοκήπων, από το 3ο χιλιόμετρο και πάνω

*Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 3ο χιλιόμετρο και πάνω

*Ακράτας - Ζαρούχλας, από το 8ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών

*Από Περιστέρα έως το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και από Θωμαίικα προς Ρακίτα και Λεόντιο.

Στην Αιτωλοακαρνανία παραμένει κλειστός ο δρόμος από Πλάτανο προς Αράχωβα-Κλεπά-Περδικόβρυση - Ψηλό Σταυρό και Λιβαδάκι

Επίσης, είναι απαραίτητες οι αλυσίδας στις παρακάτω επαρχιακές οδούς:

*Καλλιθέας- Προυσού, από το 12ο, έως το 18ο χιλιόμετρο

*Περδικάκι - Αυλάκι

*Νέα Χαλκιόπουλο - Τρίκλινο - Γέφυρα Κάτερνας, από το 5ο, έως 15ο χιλιόμετρο

*Καλλιθέας - Προυσού, από 12ο, έως το 18ο χιλιόμετρο

Ακόμη στην ορεινή Ναυπακτία με δυσχέρεια γίνεται η κίνηση των οχημάτων και μόνο με αλυσίδες στις εξής περιοχές:

Από Παλαιόπυργο και πάνω, από Πόκιστα και πάνω, από Λημνίστα και πάνω, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο από Παλαιόπυργο προς Στύλια - Φαμήλα - Ελευθέριανη μέχρι την Ποκίστα

Επίσης, από Λιμνίστα προς Ασπριά - Ανω Χώρα - Κρυονέρια καθώς και στους οικισμούς Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Καλλονή και Κυδωνιά

Πάντως, τόσο στην Αχαΐα, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, εκχιονιστικά μηχανήματα εργάστηκαν για να απομακρύνουν το χιόνι και τον πάγο.

Χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η συγκοινωνία στο περιφερειακό και επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας παρά τις έντονες χιονοπτώσεις που είχαμε τα ξημερώματα στον ορεινό όγκο της περιοχής. Για 3 ώρες περίπου η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Λαμίας Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και στο δρόμο Λαμίας Άμφισσας στον Μπράλο και στο 51ο χιλιόμετρο καθώς και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και η χιονόπτωση έφτασε μέχρι παρυφές στη βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα όλη τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα έδιναν μάχη να διατηρήσουν ανοιχτό το δρόμο. Την ίδια χρονική περίοδο τα Ι.Χ. κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τις εφτά το πρωί της Δευτέρας και μετά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και πλέον εξελίσσεται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο υπόλοιπο του νομού μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν σταματήσει από τις 8 το πρωί. Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο με την παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων έχουν ανοίξει όλοι δρόμοι και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοφιλή