Αλλαγή φρουράς σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Αλλαγή φρουράς σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ
eurokinissi

Αλλαγές στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) παραμένει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ).

Νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) τοποθετείται ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, διοικητής έως τώρα του Γ' Σώματος Στρατού/ NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps-Greece). Στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι), Χρήστος Χριστοδούλου. Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) είναι ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης (ΠΝ), έως σήμερα διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Αποστρατεύονται οι αντιστράτηγος Βασίλειος Τελίδης, αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

ΝΔ: Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τώρα

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τρεις Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών μειζόνων σχηματισμών και μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (Α.Σ.Σ.), με προφανή επίπτωση στην πειθαρχία και στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους Αρχηγούς για την ευδόκιμη θητεία τους».

Δημοφιλή