Παύουν οι έρευνες στον βυθό της θάλασσας για το αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370

Παύουν οι έρευνες στον βυθό της θάλασσας για το αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370
shutterstock

Οι έρευνες στον βυθό της θάλασσας για το εξαφανισμένο αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 των Malaysia Airlines έλαβαν τέλος την Τρίτη, χωρίς να έχει βρεθεί ίχνος του αεροπλάνου που χάθηκε το 2014, με 239 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν οι τρεις χώρες που εμπλέκονται στις έρευνες.

Το πού κατέληξε η πτήση ΜΗ370 έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια της ιστορίας, από τότε που το αεροπλάνο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από το Πεκίνο προς την Κουάλα Λουμπούρ. «Παρά κάθε δυνατή προσπάθεια, με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό...η έρευνα δεν είχε αποτέλεσμα τον εντοπισμό του αεροσκάφους» ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές, μαλαισιανές και κινεζικές αρχές.

«Η απόφαση για παύση των υποβρύχιων ερευνών δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, ούτε χωρίς λύπη».

Το τελευταίο σκάφος έφυγε από την περιοχή την Τρίτη, ανακοίνωσαν οι τρεις χώρες, μετά από έρευνα σε περιοχή του πυθμένα 120.000 τετραγωνικών μέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, όπου επικεντρωνόταν εδώ και τρία χρόνια η αναζήτηση του αεροπλάνου.

Η Μαλαισία, η Αυστραλία και η Κίνα συμφώνησαν τον Ιούλιο να σταματήσουν την, κόστους 145 εκατ. δολαρίων, έρευνα εάν δεν εντοπιζόταν το αεροσκάφος ή ίχνη του στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δημοφιλή