Επιθέσεις στην «επιτροπή σοφών»: Διευκρινίσεις από κύκλους του υπουργείου Εργασίας

Επιθέσεις στην «επιτροπή σοφών»: Διευκρινίσεις από κύκλους του υπουργείου Εργασίας
Sooc

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. οι επιθέσεις με στόχο πρώην μέλη της «επιτροπής σοφών» για το ασφαλιστικό που απασχολήθηκαν επί υπουργίας Κατρούγκαλου.

Τελευταίες επιθέσεις αυτή στο σπίτι της προέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Ευφροσύνης Κουσκουνά, στα Πατήσια στις 2 Ιανουαρίου 2017 και στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια στις 4 Ιανουαρίου 2017.

Η Αστυνομία αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια που συνδέονται με τα άτομα που έχουν γίνει στόχος. Την ίδια ώρα, κύκλοι από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι τα πρόσωπα που δέχθηκαν πρόσφατα επιθέσεις δεν είναι πια μέλη της «επιτροπής σοφών»: «Τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 με αντικείμενο το ασφαλιστικό και όχι τα εργασιακά, όπως αναφέρθηκε σε πολλά δημοσιεύματα. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε άλλη ‘επιτροπή σοφών’ για τα εργασιακά που δεν στελεχώθηκε από τα πρόσωπα που γίνονται στόχος επιθέσεων. Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι το πόρισμα που παραδόθηκε το 2015 από τον ‘επιτροπή σοφών’ για το ασφαλιστικό δεν υιοθετήθηκε αυτούσιο από την κυβέρνηση και έτσι είναι άδικο να φορτώνουμε όλες τις ευθύνες για το ασφαλιστικό στη συγκεκριμένη επιτροπή».

Η ανάληψη ευθύνης

Την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχο μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής Σοφών» ανέλαβε με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η Ομάδα Επαναστατικής Αντεπίθεσης.

Η οργάνωση αναφέρει στην ανάρτησή της -μεταξύ άλλων- πως «οι δεξαμενές, οι επιτροπές, τα ινστιτούτα και τα ιδρύματα παρουσιάζονται υπό τον μανδύα της αντικειμενικότητας (λόγω της επιστημονικής τους κατάρτισης) και της “ουδέτερης” οπτικής τους. Έτσι, εκδόσεις, μελέτες, πορίσματα, συζητήσεις, ημερίδες, εκθέσεις σε εφημερίδες, σε περιοδικά ή απευθείας στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατά παραγγελία, προωθούνται ως οι “μαγικές” λύσεις στα δύσκολα προβλήματα για το συμφέρον όλων μας... Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Πρόκειται για πηγαία παραγωγή λόγων κι ιδεολογιών από την πλευρά του συστήματος κι έτσι πρέπει ν'αντιμετωπίζονται».

Δημοφιλή