H σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων: Υποσιτισμένες αρκούδες «ικετεύουν» τους επισκέπτες να τις ταΐσουν

H σκοτεινή πλευρά των ζωολογικών κήπων: Υποσιτισμένες αρκούδες «ικετεύουν» τους επισκέπτες να τις ταΐσουν

Δύο βίντεο που αποτυπώνουν τη θλιβερή πραγματικότητα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στους ζωολογικούς κήπους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Τον εν λόγω υλικό καταγράφηκε από μία ομάδα ακτιβιστών της Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group σε ζωολογικό κήπο της Bandung στην Ινδονησία και σε αυτό απεικονίζονται μέσα από τα κλουβιά τους οι σκελετωμένες «αρκούδες του ήλιου» να «παρακαλούν» τους επισκέπτες για λίγο φαγητό.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου ρίχνουν στα πεινασμένα θηλαστικά μερικά φρούτα κι εκείνα προσπαθούν εναγωνίως να τα βρουν για να τα φάνε.

Σε ένα άλλο βίντεο μια αρκούδα που υποφέρει από την πείνα φαίνεται να τρώει τα περιττώματα που υπάρχουν μέσα στο κλουβί.

Από τη στιγμή που τα βίντεο αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο έγιναν viral και ξεκίνησε μία ηλεκτρονική ψηφοφορία, με στόχο την συλλογή υπογραφών για το κλείσιμο του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 223.000 ψήφοι.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Bandung έχουν αναρτήσει δεκάδες αρνητικά σχόλια στη σελίδα του στο TripAdvisor, κατηγορώντας τους υπεύθυνους για αδιαφορία και εγκατάλειψη των ζώων.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν είδα πόσο βρώμικο και σιχαμερό ήταν το συγκεκριμένο μέρος», έγραψε ένας χρήστης. «Τα ζώα δεν συντηρούνταν καλά, ήταν σκελετωμένα και ξεχασμένα», πρόσθεσε.

Οι «αρκούδες του ήλιου» συνήθως συναντώνται σε δασικούς οικότοπους στη Νοτιανατολική Ασία και έχουν χαρακτηριστεί ως ευάλωτο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ο ζωολογικός κήπος της Bandung δεν είναι ο μοναδικός κήπος στην Ινδονησία που έχει κατηγορηθεί για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων, με τον ζωολογικό κήπο της Surabaya να έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «ζωολογικός κήπος του θανάτου».

Πηγή: Mashable

Δημοφιλή