Προκλητική δήλωση από σύμβουλο του Ερντογάν: Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική και έτσι θα παραμείνει

Προκλητική δήλωση από σύμβουλο του Ερντογάν: Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική και έτσι θα παραμείνει
Brad Wainer / EyeEm via Getty Images

Ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT HABER, άσκησε κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεων του και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, σχολιάζοντας τις συζητήσεις και τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Μπουλούτ ξεκαθαρίζοντας στην αρχή των δηλώσεών του ότι θα τοποθετηθεί ως «ένας Τούρκος πολίτης» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί χρησιμοποίησε (ο Μουσταφά Ακιντζί) τη φράση "ας μπούμε εμείς πρώτα στην ΕΕ. Μέχρι σήμερα η Ανατολή βοήθησε εμάς, από δω και μπρος ας βοηθήσουμε εμείς την Ανατολή"; Η Ανατολή δεν έχει ανάγκη ούτε την ΕΕ, ούτε και οποιονδήποτε άλλον. Η Τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στα ένα τρισεκατομμύριο και διαθέτει τη μεγαλύτερη πολεμική δύναμη στρατού στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην ΕΕ»».

Και πρόσθεσε: «Η ένταξη της ΤΔΒΚ μαζί με την (νότια) Κύπρο στην Ε.Ε. και η μετάβαση των πολιτών της Τουρκίας στην Κύπρο με θεώρηση Schengen ποιους θα ωφελήσει;».

«Αυτό το ρωτάω για βδομάδες και το αφήνω εκεί. Σήμερα η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στους Τούρκους πολίτες, δεν κράτησε το λόγο της για την απελευθέρωση της βίζας, δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της που έδωσε στην Τελωνειακή Ένωση. Δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της για οικονομική βοήθεια και επιπλέον έχει δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες όπως το ΡΚΚ και τη FETÖ», συμπλήρωσε ο σύμβουλος του τουρκικού Προεδρικού για θέματα Κυπριακού.

Ανέφερε επίσης ότι εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την Τουρκία την Κύπρο, τότε ας είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα που πλήρωσε η Τουρκία με το αίμα των ηρώων της. «Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρας της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο. Αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από την χώρα του Τούρκου η Κύπρος που πήραμε με τα αίματα των μαρτύρων, και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο αντίτιμο, η Κύπρος στέκεται εκεί, ορίστε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις «βάσεις της Αγγλίας στην Κύπρο», τα «τερτίπια» της Βασίλισσας της Βρετανίας ή κάποιους υποστηρικτές-πράκτορες των ξένων δυνάμεων στην «ΤΔΒΚ» και τονίζοντας ότι «η Τουρκία πήρε με αίμα των μαρτύρων την Κύπρο και θα την επιστρέψει μονάχα με αίμα», ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να παραχωρήσει σπιθαμή γης στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική και έτσι θα παραμείνει. Το τέλος όσων στοχεύουν στην εξουδετέρωση της ύπαρξης της τουρκικής οντότητας, του Τούρκου στρατιώτη και της τουρκικής σημαίας στην Κύπρο θα είναι απογοήτευση», κατέληξε ο κ. Μπουλούτ.

* Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και Καθημερινή Κύπρου

Δημοφιλή