Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για «μαφία των Ρομά»: Συλλήψεις αρχηγών, κατασχέσεις πανάκριβων ρολογιών από θυρίδες

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για «μαφία των Ρομά»: Συλλήψεις αρχηγών, κατασχέσεις πανάκριβων ρολογιών από θυρίδες
Eurokinissi

Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας Ρομά που ευθύνεται για 2.000 κλοπές-διαρρήξεις συνελήφθη σήμερα Τετάρτη από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που έρχεται ως συνέχεια των δεκάδων συλλήψεων που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Πρόκειται για έναν 34χρονο που είχε καταφέρει τότε να εξαφανιστεί. Στην ίδια επιχείρηση που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ακόμα ένα πρωταγωνιστικό μέλος της μαφίας. Οι έρευνες έγιναν κατόπιν παραγγελιών των Ειδικών Ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών ερευνών έγιναν δεκάδες έρευνες σε σπίτια, τραπεζικές θυρίδες και ταυτοποιήθηκαν ακόμα 30 κλοπές και διαρρήξεις του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει κοσμήματα μεγάλης αξίας, πολυτελή ρολόγια, χρυσές λίρες, όπλα, σφαίρες και ναρκωτικά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις για την υπόθεση, καθώς θα κατηγορηθούν επιχειρηματίες ως κλεπταποδόχοι.

Σήμερα Τετάρτη υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση με εφόδους σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων εμπλεκομένων στο μεγάλο κύκλωμα με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς, που ερευνούν την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς έδωσαν τις εντολές μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες και καταθέσεις που ουσιαστικά «έδειξαν» τα σημεία που μέλη της σπείρας έκρυβαν χρηματικά ποσά και άλλα κλοπιμαία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σύλληψη στο Μαρούσι

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιανουαρίου 2017 είχε συλληφθεί ακόμα ένα πρωταγωνιστικό μέλος της μαφίας στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος έμενε σε πολυτελές σπίτι στην Ελευσίνα και κυκλοφορούσε με ακριβό αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με αναφορές της δικογραφίας, φέρεται να είχε ραντεβού με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. μία ημέρα πριν την αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διαφυγή του άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό από κρύπτες που υπήρχαν στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος αξιωματικός φαίνεται να επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν πληροφοριοδότες του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.

Ο διάλογος

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. την 1η Νοεμβρίου, όπως περιγράφεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 35χρονο αρχηγό των Ρομά. Στις 14:30 ο ίδιος ο αστυνομικός επικοινωνεί με έναν από τους «αρχηγούς» χωρίς να απαντήσει, κάτι που κάνει στις 14:50, για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Αστυνομικός: Πάρε και τον φίλο σου και ελάτε να πιείτε ένα καφέ το απόγευμα

Αρχηγός: τι ώρα;

Αστυνομικός: πεντέμισι με έξι

Ακολούθησε επικοινωνία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς με τον πρώτο να αναφέρει: «με πήρε τώρα ο… τηλέφωνο και μου είπε πεντέμισι να είμαστε εκεί. Μου είπε είναι ανάγκη ότι είναι σοβαρό». Μετά τη συνάντησή τους, ένας αρχηγός, κάνει επικοινωνίες με άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις οποίες λέει μεταξύ άλλων: «να σου πω κάτι πολύ σοβαρό που μου είχε ο ‘Έλληνας’ (πληροφοριοδότης).

Δημοφιλή