Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα
Eurokinissi

Προβλήματα σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας: Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, μετά την έντονη χιονόπτωση, η τροχαία το πρωί διέκοψε την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σερρών Θεσσαλονίκης- ωστόσο,η κυκλοφορία, σύμφωνα με το thestival.gr, αποκαταστάθηκε από τις 11 με 12 το πρωί. Επίσης, η ισχυρή χιονόπτωση έπληξε για ακόμη μια φορά τη βόρεια Χαλκιδική, προκαλώντας προβλήματα: Ενδεικτικά, στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους. Πολλά νοικοκυριά επίσης δεν έχουν ρεύμα για ώρες. Σε πολλά σημεία στη βόρεια Χαλκιδική, είναι απαραίτητο οι οδηγοί να κυκλοφορούν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στα λευκά ντύθηκε επίσης ξανά ο Χορτιάτης, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα κυκλοφορίας. Ακόμη, πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται επίσης πως προβλήματα προκλήθηκαν από τη βροχή στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ καραμπόλα σημειώθηκε στον περιφερειακό, όπου παρατηρείται έντονη ολισθηρότητα.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, νέος γύρος σφοδρών χιονοπτώσεων πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ήπειρο. Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και ύδρευση, προκαλεί η χιονόπτωση σε ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Άρτας.Αργά το βράδυ της Τετάρτης απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγών και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον Κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί από το πρωί σε Ροδόπη και Ξάνθη με αποτέλεσμα να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όλα τα σχολεία στους δήμους Μύκης, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, καθώς και στην δημοτική ενότητα Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, η χιονόπτωση στην περιοχή θα συνεχιστεί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το Λιμεναρχείο Λάγους έχει μεταδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, που αναφέρεται σε θυελλώδεις ανέμους στο Θρακικό Πέλαγος, από ΒΑ διευθύνσεις και με ένταση που θα φτάνει τα 8 μποφόρ, τις επόμενες ώρες.

Στη Ροδόπη, η κίνηση των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αρριανών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ξυλαγανής-Μαρώνειας και μεγάλη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από την Καλλίστη προς το Φανάρι και από τον Πολύανθο προς τον Ίασμο και τους Αμαξάδες στον δυτικό άξονα του νομού.

Ρεκόρ σημειώνεται στα ορεινά, ως προς το ύψος του χιονιού, τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ειδικότερα, στον νομό Τρικάλων, όπως υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, το ύψος του χιονιού φτάνει στα ορεινά στα 2,20 μέτρα, δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται αναγκαία.

Στον νομό Καρδίτσας στα ορεινά και σε ορισμένα σημεία έχει 1,5 μέτρο χιόνι, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, ενώ τις επόμενες ώρες θα είναι ανοικτό στο σύνολο το οδικό δίκτυο καθώς συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση δεκάδες μηχανήματα. Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους δύο αυχένες, Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου.

Γενικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα βόρεια με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Επίσης, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά, καθώς και παγετό κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, με ανέμους 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 10 βαθμών Κελσίου.

Δημοφιλή