Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο από την εισβολή στο Δημοτικό του Περάματος

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο από την εισβολή στο Δημοτικό του Περάματος
Eurokinissi/ Φωτο Αρχείου

Αντικείμενο έρευνας θα γίνει για την Αστυνομία το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας από την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Θα εξεταστεί δηλαδή το κατά πόσο από το οπτικοακουστικό υλικό προκύπτουν ποινικά αδικήματα ή όχι. Σε περίπτωση που προκύψουν, το δεύτερο βήμα θα είναι η ταυτοποίηση των δραστών. Το επόμενο διάστημα οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας θα πάρουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που κατήγγειλαν απειλές και βιαιοπραγίες σε βάρος τους.

Παράλληλα, διενεργείται διοικητική εξέταση για να εξακριβωθεί εάν υπήρξε πλημμελής άσκηση καθηκόντων από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σχολικό συγκρότημα. Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από καταγγελίες εκπαιδευτικών ότι η Αστυνομία δεν απέτρεψε την εισβολή του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στο χώρο και ότι μετά το επεισόδιο δεν παρενέβη.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε, επίσης, την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πέραμα όσο το κλίμα παραμένει τεταμένο με αφορμή την αντιπαράθεση για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο Α’ Δημοτικό Νέου Ικονίου.

Δημοφιλή