Το σλόγκαν που «σκέφτηκε» ο Trump για το 2020 είναι ίδιο με αυτό ενός διάσημου θρίλερ

Το σλόγκαν που «σκέφτηκε» ο Trump για το 2020 είναι ίδιο με αυτό ενός διάσημου θρίλερ

Αν η όλη πορεία του Donald Trump μέχρι την προεδρία των Η.Π.Α. σας κάνει να νιώθετε σαν να παρακολουθείτε μια ταινία θρίλερ, τώρα μπορείτε να βγάλετε το «σαν» καθώς πραγματικότητα και τέχνη μόλις ενώθηκαν.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του με τη The Washington Post, ο Trump διέκοψε τη κουβέντα που είχε εκείνη την ώρα σχετικά με το πώς προέκυψε η ιδέα για το σύνθημα «Make America Great Again», προκειμένου να μιλήσει με το δικηγόρο του για να κατοχυρώσει ένα νέο σύνθημα που μόλις είχε σκεφτεί. Και πρόκειται, πραγματικά, για ένα πολύ δυνατό σλόγκαν, από κάθε άποψη.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά τη σκηνή η TWP:

«Στα μισά της συνέντευξής του με τη The Washington Post, ο Trump μοιράστηκε μαζί μας κάποια νέα: Είχε ήδη αποφασίσει ποιο θα είναι το σλόγκαν για την καμπάνια επανεκλογής του το 2020.

“Είστε έτοιμοι;”, είπε. “Keep America Great, θαυμαστικό.”

“Φέρτε το δικηγόρο μου!”, φώναξε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Δύο λεπτά αργότερα, έφτασε ένας δικηγόρος.

“Μπορείς να κατοχυρώσεις και να δηλώσεις, αν γίνεται, αν σου αρέσει -νομίζω πως μου αρέσει, ε; Αυτό “Keep America Great” με θαυμαστικό. Με και χωρίς θαυμαστικό. “Keep America Great”.”, είπε ο Trump.

“Έγινε”, απάντησε ο δικηγόρος».

«Keep America Great». Κυλάει στη γλώσσα, σωστά; Το μόνο πρόβλημα, είναι πως κάποιος το έχει ήδη κατοχυρώσει.

Ναι, το νέο σλόγκαν του Trump είναι, κυριολεκτικά, ακριβώς το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο θρίλερ «The Purge: Election Year».

Για την ακρίβεια, η ταινία είχε δημιουργήσει αυτό το σλόγκαν για να κοροϊδέψει τον Trump. Μιλώντας για την ταινία στο Comicbook.com, ο πρωταγωνιστής Frank Grillo είχε πει:

«Όταν αρχικά γυρίζαμε την ταινία, δεν ονομαζόταν “The Purge: Election Year”», αποκαλύπτει ο Grillo. «Η ειρωνεία είναι πως ο τύπος που παίζει τον Πρόεδρο στην ταινία, τον παίζει στο στυλ του Trump -εντελώς τυχαία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην προεδρική κούρσα και στην ταινία και στα μηνύματα που περνά και τότε η Universal είχε την τέλεια ιδέα να την ονομάσουμε “The Purge: Election Year”».

Και τώρα, ο εκλεγμένος πρόεδρος θέλει να χρησιμοποιήσει το σλόγκαν της ταινίας ως δικό του.

Θλιβερό.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη σειρά ταινιών «The Purge», πρόκειται για ένα δυστοπικό θρίλερ στο οποίο, για μια ολόκληρη νύχτα κάθε χρόνο, κάθε είδους έγκλημα είναι νόμιμο. Οι πολίτες μπορούν να διαπράξουν φόνο, κλοπή, ακόμα και να βγουν σε ένα κεντρικό δρόμο και να πυροβολήσουν κάποιον μπροστά σε όλο το κόσμο, χωρίς να υποστούν την παραμικρή συνέπεια. Οπότε, ναι, το ότι ο Trump θέλει να χρησιμοποιήσει το σλόγκαν μιας τέτοιας ταινίας για την προεδρία του, δεν εμπνέει ακριβώς αισιοδοξία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δυστυχώς, ωστόσο, από τη στιγμή που το σλόγκαν είναι ήδη κατοχυρωμένο από μια ταινία (που το δημιούργησε για να τον τρολάρει), ο Trump θα πρέπει να ψάξει κάπου αλλού για να βρει το νέο του σλόγκαν. Για να τον διευκολύνουμε, έχουμε μερικές προτάσεις:

1. «Who will survive and what will be left of them?» («Ποιος θα επιβιώσει και τι θα απομείνει από αυτόν;»)

2. «When there’s no more room in Hell, the dead will walk the Earth.» («Όταν δεν υπάρχει άλλος χώρος στην Κόλαση, οι νεκροί θα περπατήσουν στη Γη»)

3. «Be Afraid. Be very afraid.» («Να είστε φοβισμένοι. Να είστε πολύ φοβισμένοι»)