Η ΝΔ άδειασε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο για τη δήλωση ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια

Η ΝΔ άδειασε τον Γεράσιμο Γιακουμάτο για τη δήλωση ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια
eurokinissi

Τις ανορθόδοξες απόψεις του για την ομοφυλοφιλία και την προώθησή της μέσω της τηλεόρασης παραθέτει σε συνέντευξή του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο γιατρός και πρώην υφυπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ ισχυρίζεται στα Παραπολιτικά ότι «δεν έχει πρόβλημα» με την ομοφυλοφιλία και ότι «έχει πολλούς φίλους» ομοφυλόφιλους. Υποστηρίζει όμως ότι υπάρχουν δύο είδη ομοφυλοφιλίας, από τα οποία το ένα είναι «κολλητική αρρώστια».

«Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε» λέει ο κ.Γιακουμάτος στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.

Υποστηρίζει μάλιστα την πρωτότυπη θεωρία ότι στην συγγενή ομοφυλοφιλία «τα οιστρογόνα είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα».

Ο κ. Γιακουμάτος «δεν έχει πρόβλημα» με αυτές τις περιπτώσεις, ανησυχεί όμως για την προβολή «επιτυχημένων ομοφυλοφιλικών παραδειγμάτων» στην τηλεόραση.

Και αυτό φαίνεται ότι δημιουργεί κίνδυνο να κολλήσει η νεολαία «επίκτητη» ομοφυλοφιλία: «Όταν το παιδί βλέπει πως ανεβαίνει, κολλάει».

»Είναι κολλητική αρρώστια» είπε.

Αδειάζει Γιακουμάτο η ΝΔ

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Γιακουμάτου ατυχής, ενώ όπως γράφει του ζήτησε να ανακαλέσεικαι να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε. «Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση» κατέληξε

Τι δηλώσεις Γιακουμάτου αποδοκίμασε στην ουσία ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μα ανάρτηση του στο twitter, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου.

Ζήτησε συγνώμη ο Γιακουμάτος

Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινήσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι:

Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:

«Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης.

Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Καταδίκη και από ΠΑΣΟΚ

Τις ομοφοβικές δηλώσεις Γιακουάτου σχολίασε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης:

«Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιακουμάτου είναι αν ο ρατσισμός και η ομοφοβία για την Ν.Δ. είναι "κολλητική ασθένεια", απλή ίωση ή επιδημία.

Την απάντηση οφείλει να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης.»

Δημοφιλή