Ποιους παίρνει το... Ποτάμι στην οδό Πειραιώς

Ποιους παίρνει το... Ποτάμι στην οδό Πειραιώς
Sooc

Στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι μπήκε δυνατά και η ΝΔ ακολουθώντας ανάλογες κινήσεις και διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Την ώρα που φουντώνουν οι παρασκηνιακές συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις ανεξάρτητων κυρίως βουλευτών από το γαλάζιο επιτελείο για μια θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεινε το "deal" με τον Θόδωρο Σκυλακάκη για την προσχώρηση της "Δράσης" στο δυναμικό της οδού Πειραιώς.

Η επίσημη ανακοίνωση του πολιτικού «γάμου» της ΝΔ με τη Δράση γίνεται σήμερα συνοδευόμενη με τις απαραίτητες φωτογραφίες Μητσοτακη - Σκυλακάκη που θα επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τη συμφωνία.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα απώλεια από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη με δεδομένο ότι η Δράση, μετά την αναστολή της αυτόνομης πολιτικής της πορείας, είχε προχωρήσει σε συμφωνία να στηρίξει εκλογικά το Ποτάμι τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όσο και σε αυτές του Σεπτεμβρίου.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ σημείωναν ότι επρόκειτο για το πρώτο βήμα μια σειράς συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και με άλλα πρόσωπα τα οποία δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου - ως ανεξάρτητοι βουλευτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν ενεργή ανάμιξη με την πολιτική, έστω και αν οι πολιτικές τους καταβολές δεν εδράζονται στον χώρο της δεξιάς.

Η περίπτωση πάντως του Προέδρου της Δράσης, Θεόδωρου Σκυλακάκη, είναι ξεχωριστή αφού διατηρεί εξαιρετικά καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη όταν εκείνη είχε δημιουργήσει το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Νωρίτερα, το 2010, είχε τεθεί εκτός της ΝΔ όταν ειχε εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με την επίσημη θέση του κόμματος αναφορικά με το Μνημόνιο και το έλλειμμα.

Αφορμή αποτέλεσε η εκτίμησή του ότι είναι αδύνατο να μηδενιστεί το έλλειμμα το 2011, όπως είχε υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας αλλαγή στάσης, καθώς η πρόταση της ΝΔ παραπλανά τον κόσμο.

Ζητούμενο παραμένει εάν στελέχη της Δράσης θα αξιοποιηθούν σε κομματικές θέσεις και στα γαλάζια ψηφοδέλτια, την ίδια ώρα που οι πληροφορίες επιμένουν ότι ένα ακόμα στέλεχος προερχόμενο απο το Ποτάμι και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, ο Ιάσωνας Φωτήλας βρίσκεται πολύ κοντά στην ένταξή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δημοφιλή