Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα από την Εισαγγελία Αθηνών

Ποινική δίωξη σε βάρος του Σώρρα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους
Eurokinissi

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα από την Εισαγγελία Αθηνών, για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους. Πληροφορείς αναφέρουν πως η δίωξη αφορά δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Οκτώβριο χρησιμοποιώντας ακραίους, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά των αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι δηλώσεις είχαν γίνει στο πλαίσιο συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο Rizopoulospost και σε αυτή ανέφερε: «Είναι ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνουν Παραολυμπιάδα. Αυτό είναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων», δήλωσε ο Σώρρας.

Και προσέθετε: «Τι δουλειά έχει λοιπόν ένας ανάπηρος να κάνει παραολυμπιακή; Πρέπει να γνωρίζετε ότι έδωσαν 2800 μετάλλια σε ανάπηρους και 1700 σε κανονικούς ανθρώπους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι προσβολή για τον άνθρωπο και τους Ολύμπιους Αγώνες. Θα πρέπει να σεβαστούν όλα τα καθάρματα αυτά. Γι αυτό και οι Ολύμπιοι Αγώνες γίνονταν κάθε 7 χρόνια και το σύμβολο ήταν οι 7 ολυμπιακοί κύκλοι».

Δημοφιλή