Η τελευταία τρέλα είναι τα μαύρα κοκτέιλ που περιέχουν το πιο αναπάντεχο (και ωφέλιμο) υλικό

Η τελευταία τρέλα είναι τα μαύρα κοκτέιλ που περιέχουν το πιο αναπάντεχο (και ωφέλιμο) υλικό

Εάν ασχολείστε έστω και λίγο με τον τομέα της ομορφιάς τότε ίσως να έχει πέσει στην υπόληψή σας ότι το 2017 είναι η χρονιά που όλοι θα βάλουν στο πρόσωπό τους μάσκες με ενεργό άνθρακα, αφού για τους ειδικούς θεωρείται ως ο «μαύρος χρυσός».

Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν σε κάποιο μπαρ σας προσέφεραν ένα μαύρο κοκτέιλ το οποίο έχει μέσα ενεργό άνθρακα; Ή εάν σε κάποιο εστιατόριο είχατε την επιλογή μαζί με τα αυγά σας να απολαύσετε έναν επίσης μαύρο χυμό που θα είχε μέσα το ίδιο υλικό;

Πρόκειται για την τελευταία μόδα που έχει συνεπάρει τον χώρο της διατροφής και, όπως είναι αναμενόμενο, το Instagram.

Οι επιλογές είναι άπειρες και άκρως δελεαστικές για τα social media. Οι mixologists στη Νέα Υόρκη συνδυάζουν τον ενεργό άνθρακα με τεκίλα, Grand Marnier, ρούμι, πιπερόριζα, μέλι και όχι μόνο.

Black lady cocktail, Gin, Lime, Sugar, Activated Charcoal. #charcoalcocktails #cocktail #barlife #unionjkt #craftcocktails #black #healthyrecipes

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Elub (@bule_elub) στις

Για όσους όμως δεν θέλω κάτι με αλκοόλ, στο Λος Άντζελες υπάρχουν τα μπαρ που προσφέρουν υγιεινές επιλογές, όπως είναι η λεμονάδα με ενεργό άνθρακα και σιρόπι αγαύης ή λεμονάδα με χυμό από καρπούζι. Προσφέρονται επίσης smoothies ή ακόμα και μπολ με acai και ενεργό άνθρακα.

I like it raw 🍋🖤🍋#charcoallemonade

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης LIFESTYLE, FITNESS, FASHION (@fashionablefit) στις

Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά κατά πόσο είναι πραγματικά καλές και ασφαλείς για την υγεία μας; Όπως όλες οι μόδες του Instagram, έτσι και αυτή πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, σύμφωνα το ρεπορτάζ του Tasting Table.

«Όταν ο άνθρακας ενεργοποιείται, έχει μια μαγνητική επίδραση», λέει η Μιράντα Χάμμερ, διατροφολόγος και συγγραφέας του blog «The Crunchy Radish».

black lemonade ❥ black gold milk from @wildandthemoon this weekend | #wildandthemoon #charcoaldrink

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Founder of @oatmeal_paris (@imsooshort) στις

«Αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα, αποτρέπει το σώμα μας από το απορροφήσει τοξικές ουσίες και στην ουσία μας “καθαρίζει”», εξηγεί.

Ωστόσο, προειδοποιεί, «ίσως να μην ξέρετε από που προέρχεται ο ενεργός άνθρακας που καταναλώνετε, επομένως προσέξτε τι βάζετε μέσα στο σώμα σας».

Η ίδια δεν το συστήνει ως μία μέθοδο αποτοξίνωσης ή ως έναν τρόπο να ξεπεράσετε το hangover. «Δεν αποβάλει μόνο όσα σας κάνουν κακό, αλλά και όσα σας κάνουν καλό. Αυτό σημαίνει ότι οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που καταναλώνετε μαζί με τον άνθρακα αποβάλλονται επίσης». Η ίδια λέει ακόμα ότι ο ενεργός άνθρακας ίσως επηρεάσει το πόσο αποτελεσματική είναι μια φαρμακευτική αγωγή που παίρνει κάποιος, όπως τα χάπια αντισύλληψης που παίρνει μια γυναίκα.

Το κλειδί είναι η δοσολογία. Τα περισσότερα προϊόντα με ενεργό άνθρακα έχουν μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού, ενώ τα κοκτέιλ συνήθως ένα τέταρτο του κουταλιού. Επομένως, το να πίνετε τέσσερα με άνθρακα για αποτοξίνωση ίσως να μην είναι και η καλύτερη τακτική.

Όπως όλες οι μόδες, έτσι και αυτή έχει όπως φαίνεται τα καλά και τα κακά της. Αυτό που θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε πρώτα είναι να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και στη συνέχεια να απολαύσουμε χωρίς ενοχές.Αφού βέβαια πρώτα βγάλουμε και μια φωτογραφία για το Instagram.