Σουηδία: Τρεις συλλήψεις για ομαδικό βιασμό γυναίκας που μεταδόθηκε «ζωντανά» στο Facebook

Σουηδία: Τρεις συλλήψεις για ομαδικό βιασμό γυναίκας που μεταδόθηκε «ζωντανά» στο Facebook
Sad girl sitting and crying,social problem.
Sad girl sitting and crying,social problem.
Peerayot via Getty Images

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στη Σουηδία, επειδή θεωρείται ότι βίασαν ομαδικά μια γυναίκα, αφού ο ένας φέρεται να μετέδωσε «ζωντανά», σε live-streaming, το έγκλημα σε μια κλειστή σελίδα στο Facebook.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του σουηδικού The Local, που επικαλείται, μεταξύ άλλων, την Aftonbladet, το έγκλημα έλαβε χώρα σε διαμέρισμα στην Ουψάλα νωρίς το πρωί της Κυριακής. Το θύμα, όπως αναφέρθηκε, ήταν σχεδόν αναίσθητο.

Η Ζοζεφίν Λούντγκρεν, 21 ετών, ενημέρωσε την αστυνομία το πρωί της Κυριακής, μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβαινε στο κλειστό γκρουπ του Facebook, καθώς η ίδια είναι ένα από τα 60.000 συνολικά μέλη.

«Της έσκισε τα ρούχα και έπεσε πάνω της» είπε στην Expressen. «Βιάστηκες» είπε ένας άνδρας στο θύμα στο τέλος της μετάδοσης, πριν αρχίσει να γελάει, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Τρεις εναντίον μιας, χαχαχα» σχολίασε ένα από τα μέλη του κλειστού γκρουπ κάτω από την ανάρτηση.

Σύμφωνα με τον σουηδικό κρατικό σταθμό SVT, οι άνδρες μετά έκαναν και μια δεύτερη ζωντανή μετάδοση, όπου η ίδια έλεγε ότι δεν είχε βιαστεί- μια μετάδοση η οποία συνεχιζόταν όταν η αστυνομία κατέφθασε στο διαμέρισμα, συνέλαβε αυτούς που ήταν παρόντες και απενεργοποίησε την κάμερα.

Ο Μάρκους Σβένσον, της αστυνομίας της Ουψάλα, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Κυριακής πως η αστυνομία είχε αποκτήσει ένα αντίγραφο τουλάχιστον μίας εκ των εκπομπών, προσθέτοντας ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός μαρτύρων. «Επικοινώνησαν πολλοί από αυτούς που είδαν την εκπομπή» είπε στο SVT. Το θύμα, πρόσθεσε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τόσο για τη δική της ασφάλεια όσο και για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

«Η καρδιά μου ράγισε» είπε η Λίντα Γιόχανσον, που είδε τη δεύτερη από τις μεταδόσεις, στο SVT. «Το κορίτσι καθόταν μπροστά στην κάμερα, ενώ ο τύπος που την κατέγραφε προσπαθούσε να την κάνει να αρνηθεί ότι είχε βιαστεί. Της έβαζε λόγια στο στόμα. Ήταν πολύ απειλητικός και γελούσε».

Άλλος ένας που παρακολούθησε τη μετάδοση είπε πως στην αρχή νόμιζε ότι ήταν μια κακή φάρσα. «Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι “πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα κορίτσι; Και πώς μπορείς να το κάνεις “ζωντανά” όταν ξέρεις ότι θα καταλήξεις εκεί;».

Οι τρεις συλληφθέντες έχουν γεννηθεί το 1992, το 1996 και το 1998 (μεταξύ 19 και 25 ετών), και είναι νεότεροι από το θύμα τους, η οποία είναι γεννηθείσα το 1986 (31 ετών). Σύμφωνα με την Expressen, ο μεγαλύτερός τους είχε προηγούμενες καταδίκες για ναρκωτικά και βίαιη επίθεση.

Όπως αναφέρει το Russia Today, σύμφωνα με μία μάρτυρα, που έπεσε πάνω στη σελίδα με το βίντεο κατά λάθος ενώ έκανε chat online, κάποια στιγμή το βίντεο παρακολουθούσαν 200 άτομα, πριν καταφθάσει η αστυνομία.

Δημοφιλή