Ο δολοφόνος που στραγγάλισε συνταξιούχο στον Πειραιά έριξε χλωρίνη για να σβήσει ίχνη

Ο δολοφόνος που στραγγάλισε συνταξιούχο στον Πειραιά έριξε χλωρίνη για να σβήσει ίχνη
Silhouette of hand on a white surface.
Silhouette of hand on a white surface.
FedotovAnatoly via Getty Images

Λεπτομέρειες που σοκάρουν έρχονται στο φως από την αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία 82χρονου συνταξιούχου υπαλλήλου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά το πρωί της Πέμπτης μέσα στο σπίτι του στον Πειραιά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο δολοφόνος έριξε χλωρίνη σε όλο το διαμέρισμα για να σβήσει τα ίχνη του, ενώ νωρίτερα ξήλωσε ντουλάπια και αφαίρεσε κάδρα αναζητώντας κρυμμένα μετρητά. Το διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου δεν βρέθηκε παραβιασμένο, παρότι το εσωτερικό του ήταν ανάστατο. Το στοιχείο αυτό οδηγεί στους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο είτε γιατί τον γνώριζε είτε γιατί δεν φαντάστηκε ότι πρόκειται για ληστή.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση λαμβάνοντας καταθέσεις από το οικείο περιβάλλον διαπιστώνουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είχε ευρύ κύκλο επαφών και επισκέψεων στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην εξερεύνηση του χώρου αλλά και στον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι ο 82χρονος έμενε μόνος του.

Κάποια στιγμή η κόρη του που μένει στην Μυτιλήνη, τον αναζήτησε χωρίς να λάβει απόκριση στις τηλεφωνικές κλήσεις. Επικοινώνησε με έναν από τους αδερφούς της στην Αθήνα και του είπε πως του στέλνει το κλειδί του σπιτιού, προκειμένου να πάει στο σπίτι του πατέρα τους για να δει τι συμβαίνει. Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης ο γιος του μπήκε στο διαμέρισμα εντοπίζοντας νεκρό τον 82χρονο σε ύπτια θέση πάνω στον καναπέ του σαλονιού. Ήταν σκεπασμένος με σεντόνι, κουβέρτα και φορούσε τις πιτζάμες του. Η σορός βρισκόταν σε αρχικά στάδια σήψης, ενώ στο λαιμό του είχε σημάδια περίδεσης που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό με βρόγχο. Ο θάνατός του αποδίδεται σε ασφυξία.

Δημοφιλή