Οι πιο παράξενες και ανατριχιαστικές ιστορίες περιήγησης σε κρυφές ιστοσελίδες

Οι πιο παράξενες και ανατριχιαστικές ιστορίες περιήγησης σε κρυφές ιστοσελίδες
Girl ghost double exposure computer screen glow night ghostly online fantasy
Girl ghost double exposure computer screen glow night ghostly online fantasy
darkmatterphotography via Getty Images

Υπάρχει μία κρυφή «γωνία» στο ίντερνετ η οποία ονομάζεται «σκοτεινό Διαδίκτυο»(Dark Web) και σε αυτήν συγκαταλέγονται όλες εκείνες οι ιστοσελίδες στις οποίες περιηγούνται οι χρήστες προκειμένου να ενημερωθούν ή και να αγοράσουν πράγματα στα κρυφά. Τέτοιου είδους περιηγήσεις αφορούν κυρίως στην αναζήτηση ναρκωτικών και μαϊμού προϊόντων.

Yπηρεσίες όπως το Tor, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να αποκρύβουν την ταυτότητά τους και τους αφήνει να περιηγούνται στο Διαδίκτυο ανώνυμα δίνει πρόσβαση σε μερικές ιστοσελίδες που συγκαταλέγονται στο

«σκοτεινό Διαδίκτυο». Αυτές οι ιστοσελίδες δεν λειτουργούν κατά παρόμοιο τρόπο με τα κοινά προγράμματα περιήγησης, όπως το Google Chrome.

Το Silk Road αποτελεί το πιο γνωστό παράδειγμα «σκοτεινού Διαδικτύου». Το site αποτελούσε επί της ουσίας μία διαδικτυακή «μαύρη» αγορά και πλέον έχει κλείσει, με τον ιδρυτή του να βρίσκεται στη φυλακή.

Σε ένα δημοφιλές thread στο Reddit οι χρήστες περιέγραψαν ποιες είναι οι πιο παράξενες ιστορίες που έχουν γνωρίσει κατά την περιήγησή τους στο «σκοτεινό Διαδίκτυο».

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο παράξενα και ανατριχιαστικά πράγματα πάνω στα οποία μπορεί να «σκοντάψει» κανείς όταν αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το σκοτεινό σημείο του ίντερνετ.

«Τα απαγορευμένα»

Ένας από τους κύριους λόγους που οι χρήστες περιηγούνται στο «σκοτεινό Διαδίκτυο» είναι για να αναζητήσουν πληροφορίες ή να αγοράσουν αντικείμενα στα κρυφά.

Το χάπι «τζίνι»

Ένα χάπι που υποτίθεται ότι με τη λήψη του εκπληρώνει κάθε ευχή κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, με κάποιους απατεώνες να έχουν δημοσιεύσει μέχρι και βίντεο, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Το χάπι κοστίζει 100 δολάρια και δυστυχώς αρκετοί είναι αυτοί που πείστηκαν και το αγόρασαν.

Kέρατα ρινόκερου

Ναι! Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την αγορά τους.

Πληρωμένοι δολοφόνοι

Στο «σκοτεινό Διαδίκτυο» κάποιος μπορεί να βρει αγγελίες μέχρι και πληρωμένων δολοφόνων, που προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους έναντι 20.000 δολαρίων.

Οδηγός επιβίωσης για κρατούμενους

Σε ένα αρχείο PDF 1.000 σελίδων, πρώην φυλακισμένοι δίνουν συμβουλές στους κρατούμενους πώς να επιβιώσουν μέσα στις φυλακές, πώς να βρουν ναρκωτικά μέσα κι έξω από αυτές καθώς και πώς να μπορέσουν να ενταχθούν σε συμμορίες.

Πλαστά πτυχία και διαβατήρια

Στις σκοτεινές γωνίες του Διαδικτύου κάποιος μπορεί να βρει οτιδήποτε πλαστό, από πτυχία, διαβατήρια μέχρι και κωδικούς για πρόσβαση σε υπηρεσίες live streaming όπως το Netflix.

Νέα ταυτότητα

Με περίπου 6.000- 10.000 δολάρια κάποιος μπορεί να βγάλει μία νέα ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και διπλωματική εργασία στο όνομα όποιου επιθυμεί.

Κάποιος σε παρακολουθεί

Ένας χρήστης του Reddit, εξομολογήθηκε μία από τις πιο ανατριχιαστικές εμπειρίες του. Κάποια φορά που περιηγήθηκε ανώνυμα στο Διαδίκτυο, μέσω του Tor, έκανε σχόλιο σε ένα βίντεο και τότε ένας άλλος χρήστης απάντησε στο σχόλιό του γράφοντάς του: «Aυτό ήταν πολύ εύστοχο», αναφέροντας παράλληλα το ονοματεπώνυμό του! Αρκετά ανατριχιαστικό!

Δημοφιλή