H Emirates ξεκινάει νέα καθημερινή πτήση για Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας. Είχε καταργηθεί από το 2012

H Emirates ξεκινάει νέα καθημερινή πτήση για Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας. Είχε καταργηθεί από το 2012
Shutterstock / Senohrabek

Nέα καθημερινή πτήση από το Dubai προς το Newark Liberty International Airport στη Νέα Υόρκη, μέσω της Αθήνας, ξεκινάει από τις 12 Μαρτίου, η αεροπορική εταιρεία Emirates.

Το νέο δρομολόγιο Dubai-Athens-Newark της Emirates, θα παρέχει μία καθημερινή απευθείας πτήση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, δρομολόγιο που δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή (είχε πάψει από το 2012).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, η Αθήνα αποτελεί μια αγορά που παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικά μέσα στο σημερινό περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού στον αεροπορικό κλάδο. Σύμφωνα με μετρήσεις και έρευνες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ με ενδιάμεσο σταθμό, ξεπερνά ετησίως τους 570.000 επιβάτες, ενώ μόνο το καλοκαίρι του 2016, η κίνηση με απευθείας πτήσεις (εποχικές συνδέσεις) προς τη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 52%, φτάνοντας τους 156.000 επιβάτες. «Συνεπώς, το μέγεθος της αγοράς της Νέας Υόρκης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εντός Ευρώπης για την ανάπτυξη ετήσιας αεροπορικής δραστηριότητας προς τις ΗΠΑ. Σε αυτό το περιβάλλον, η Emirates έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο κενό και να αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με δήλωσή της ευχαριστεί την Emirates για τη θετική ανταπόκρισή της στο αίτημά για νέο δρομολόγιο που θα συνδέει όλο το χρόνο το Dubai με τη Νέα Υόρκη μέσω της Αθήνας, τονίζοντας πως αυτή η στρατηγική επιλογή στηρίζει σημαντικά «τις προσπάθειές μας στο υπουργείο Τουρισμού για περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη αυξανόμενης ροής επισκεπτών στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε ετήσια βάση, που ταξιδεύουν είτε για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Emirates Airline, Τιμ Κλαρκ, δήλωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσέγγισαν την Emirates πριν αρκετό καιρό, με σκοπό την υλοποίηση ενός δρομολογίου μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Μετά από αξιολόγηση, η Emirates κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επέκταση μιας από τις πτήσεις μας που εκτελούν το δρομολόγιο Dubai-Αθήνα, προς Newark είναι εμπορικά και λειτουργικά βιώσιμη. Είμαστε χαρούμενοι που ανταποκρινόμαστε και ικανοποιούμε μία μεγάλη ανάγκη των επιβατών, την οποία άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν παραβλέψει και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις αρμόδιες αρχές, αλλά και τους συνεργάτες μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τη στήριξή τους σε αυτό το νέο δρομολόγιο».

Τέλος, ο Γιάννης Παράσχης, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ανέφερε πως το αεροδρόμιο της Αθήνας στηρίζει πλήρως τα σχέδια της Emirates με σημαντικές ενέργειες σε επίπεδο μάρκετινγκ και προώθησης, καθώς και μέσω του ενισχυμένου προγράμματος κινήτρων που προσφέρει στους αεροπορικούς συνεργάτες του.

Η πτήση με κωδικό EK209 θα αναχωρεί από το Dubai στις 10:50 τοπική ώρα, θα φτάνει στην Αθήνα στις 14:25 πριν αναχωρήσει ξανά στις 16:40 για να φτάσει στο Newark στις 22:00 την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής με κωδικό EK210 θα αναχωρεί από το Newark στις 23:45 τοπική ώρα, φθάνοντας στην Αθήνα την επόμενη μέρα στις 15:05 και θα αναχωρεί ξανά στις 17:10, φτάνοντας στο Dubai στις 23:50, εξυπηρετώντας με βολική ανταπόκριση πτήσεις προς περισσότερους από 50 προορισμούς της Emirates σε Ινδία, Μέση Ανατολή και Αυστραλία.

Δημοφιλή