Samsung: Οι φωτιές στα Galaxy Note 7 οφείλονταν σε ελαττωματικές μπαταρίες. Καθυστερεί το Galaxy S8

Samsung: Οι φωτιές στα Galaxy Note 7 οφείλονταν σε ελαττωματικές μπαταρίες. Καθυστερεί το Galaxy S8
A customer tries out a Samsung Electronics' Galaxy Note 7 at the company's headquarters in Seoul, South Korea, October 10, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji
A customer tries out a Samsung Electronics' Galaxy Note 7 at the company's headquarters in Seoul, South Korea, October 10, 2016. REUTERS/Kim Hong-Ji
Kim Hong-Ji / Reuters

Η Samsung Electronics Co Ltd υπέδειξε τη Δευτέρα ότι η εμπορική διάθεση του νέου smartphone «ναυαρχίδας» της, της σειράς Galaxy S, θα καθυστερήσει, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλειά του, μετά την έρευνα που έγινε για την αιτία που προκαλούσε ανάφλεξη στις συσκευές του Note 7.

Μετά από έρευνα μηνών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ελαττωματικές μπαταρίες από δύο προμηθευτές του, προκάλεσαν στην εμπορική αποτυχία του Note 7, με συνέπεια τη μείωση του λειτουργικού κέρδους κατά 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Samsung.

Ο επικεφαλής του τμήματος της εταιρείας που ασχολείται με τα κινητά τηλέφωνα, Κο Ντονγκ Τζιν, είπε ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή πρακτικές για να αποφευχθούν επανάληψη του φαινομένου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το λανσάρισμα της πρώτης premium συσκευής από το Note 7, του Galaxy S8, μέσα στο 2017.

«Τα μαθήματα από αυτή την υπόθεση αντικατοπτρίζονται βαθιά στην κουλτούρα και τις διαδικασίες μας» είπε ο Κο σε δημοσιογράφους. «Η Samsung Electronics θα εργαστεί σκληρά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως το Galaxy S8 δεν θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, που αρχίζει στις 27 Φεβρουαρίου, που είναι το «παραδοσιακό» forum για τα λανσαρίσματα των premium συσκευών της Samsung. Ο ίδιος δεν προέβη σε σχόλια για το πότε η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει το νέο handset.

Το γόητρο της Samsung δέχτηκε πολύ βαρύ πλήγμα όταν ανακοίνωσε την ανάκληση των, επιρρεπών σε ανάφλεξη, Note 7, απλά και μόνο για να ακολουθήσουν αναφορές πως οι συσκευές αντικατάστασης έπιαναν επίσης φωτιές. Εικόνες με καμμένα τηλέφωνα κυκλοφόρησαν ευρύτατα στα social media και αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν σε επιβάτες να τα έχουν μαζί τους σε πτήσεις. Η συσκευή, που ήταν η απάντηση της νοτιοκορεατικής εταιρείας στο iPhone της Apple, αποσύρθηκε λιγότερο από δύο μήνες μετά το λανσάρισμά της, σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά φιάσκα της ιστορίας.

Βραχυκυκλώματα

Οι έρευνες δικών της και ανεξάρτητων ειδικών απέκλεισαν το ενδεχόμενο προβλημάτων με το hardware και το software του Note 7, ανακοίνωσε η Samsung.

Αντ'αυτού, ο Κο είπε ότι ελαττώματα στον σχεδιασμό και στην κατασκευή των μπαταριών των Note 7 προκαλούσαν βραχυκυκλώματα. Η Samsung δεν κατονόμαστε τους προμηθευτές μπαταριών τη Δευτέρα, αλλά προηγουμένως είχε κατονομάσει τη θυγατρική της, Samsung SDI Co Ltd και την κινεζική Amperex Technology Ltd (ATL). Η SDI ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 150 δισ. γουόν (128,56 εκατ. δολάρια) για τη βελτίωση της ασφάλειας προϊόντων, και αναμένεται να συνεχίσει να προμηθεύει μπαταρίες για κινητά της Samsung.

Η Samsung ανακοίνωσε πως αποδέχεται την ευθύνη για το ότι ζήτησε από τους προμηθευτές να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τους. Σημειώνεται πως η εταιρεία έκανε λόγο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και ταχεία φόρτιση ως σημαντικές βελτιώσεις όταν λάνσαρε το Note 7.

Δημοφιλή