H τραγωδία στα γυρίσματα μουσικού βίντεο. Κασκαντέρ έπεσε νεκρός από σφαίρες

H τραγωδία στα γυρίσματα μουσικού βίντεο. Κασκαντέρ έπεσε νεκρός από σφαίρες
YouTube

Δεν είναι ακόμα γνωστό τι πήγε στραβά και ο νέος άνδρας έχασε την ζωή του, όμως εκτιμάται ότι υπήρξαν λάθη από την πλευρά του σκηνοθέτη. Στα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν όπλα γεμισμένα με φυσίγγια, με την παραγωγή να φέρεται να είχε την πεποίθηση πως η χρήση τους ήταν απολύτως ασφαλής. Ωστόσο, τα φυσίγγια μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνα και οι σκηνοθέτες ταινιών δράσης συνηθίζουν, σύμφωνα με το BBC, να αλλάζουν την γωνία λήψης τους, ώστε να φαίνεται ότι το όπλο στοχεύει έναν άνθρωπο, χωρίς όμως να είναι πραγματικά στραμμένο επάνω του. Όπως φαίνεται όμως, σε αυτή την περίπτωση, το όπλο ήταν στραμμένο προς τον Όφνερ, με αποτέλεσμα τα φυσίγγια να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, ο 28χρονος κασκαντέρ είχε δημοσιεύσει βίντεο στο Instagram, στο οποίο ξεναγούσε τους ακολούθους του στο στούντιο των γυρισμάτων. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στο βίντεο μπορούσε να δει κανείς τα όπλα που θα χρησιμοποιούνταν στην τραγική σκηνή, πάνω στο οποίο είχε γράψει ο ίδιος με δικά του γράμματα «ελαττωματικά αντικείμενα», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό στην σκηνή να χρησιμοποιήθηκε κάποιο ελαττωματικό όπλο και να μην έφταιγε ο σκηνοθέτης ή ακόμα και ο χειριστής του όπλου. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Το περιστατικό μας θυμίζει τον θάνατο του ηθοποιού Μπράντον Λι το 1993, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από όπλο στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» που βγήκε στους κινηματογράφους το 1994. Ο Λι είχε δεχτεί επίσης χτύπημα από φυσίγγι στην κοιλιακή χώρα και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του. Μετά το τελευταίο παρόμοιο περιστατικό, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άνθρωποι του χώρου του θεάματος ζητούν να τεθούν αυστηροί κανόνες γύρω από την διεξαγωγή γυρισμάτων που περιλαμβάνουν όπλα ή άλλου είδους θανάσιμα αντικείμενα.

Δημοφιλή