Ποιο είναι το Ινστιτούτο CSI του Μανώλη Σφακιανάκη. Πώς θα βοηθήσει την εκπαίδευση των παιδιών

Ποιο είναι το Ινστιτούτο CSI του Μανώλη Σφακιανάκη. Πώς θα βοηθήσει την εκπαίδευση των παιδιών
HuffPost Greece

Την ίδρυση Ινστιτούτου με το όνομα «Cyber Security International» (CSI) , ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , Μανώλης Σφακιανάκης, λίγες ημέρες μετά την αποστρατεία του στις κρίσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Το Ινστιτούτο θα έχει γραφεία σε 52 νομούς της χώρας, και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και από δωρεές ιδιωτών. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να εκπαιδεύσει παιδιά σε γλώσσες προγραμματισμού, να παρέχει συμβουλές για την προστασία των πολιτών σε σχέση με το ηλεκτρονικό έγκλημα, να δημιουργηθούν επιστημονικά φόρουμ που θα μπορούν να παρεμβαίνουν σε θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και θέματα που αφορούν στην ψυχολογία όπως το bullying.

Παράλληλα, θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να τηλεφωνούν οι πολίτες και να υποβάλλουν απορίες τους σε σχέση με θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αποστρατεία του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε πως «ό, τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «εγώ δεν είμαι κολλημένος με το ηλεκτρονικό έγκλημα, είμαι κολλημένος με την ζωή. Θα συνεχίσω το έργο μου μέσω του Ινστιτούτου και μάλιστα το απόγευμα είχα ραντεβού με τον αρχηγό της Αστυνομίας ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Ινστιτούτου».

CYBER SECURITY INTERNATIONAL INSTITUTE

1.Σκοπός ίδρυσης Ινστιτούτου: Restart Επιχειρηματικότητας και Γνώσης μέσα από ειδικό τρόπο προσέγγισης και ανάπτυξης στις νέες τεχνολογίες κ διαδίκτυο σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια-- 52 Νομούς χώρας-- μέσα απο το CSI Institute.

2.ΔΟΜΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ:

Η διάρθρωση και η δομή του συστήματος του Ινστιτούτου θα διαχέεται στο σύνολο των νομών-περιφερειών της ελληνικής επικράτειας, με αντίστοιχες διοικήσεις οι οποίες θα εκλέγονται σύμφωνα με το καταστατικό από τα μέλη του Ινστιτούτου που έχουν καταγωγή από την γεωγραφική περιφέρεια στην οποία διαμένουν μόνιμα πλην όμως όλες οι περιφερειακές διοικήσεις θα υπάγονται διοικητικά στην κεντρική διοίκηση που θα έχει έδρα την Αττική και θα ελέγχει κ εποπτεύει όλα τα περιφερειακά όργανα στην ημεδαπή,

3. Ενεργοποίηση των πολιτών όλης της χώρας --52 Νομούς -- σε θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου μέσα από επιχειρηματικές θεματολογίες και ψηφιακές πλατφόρμες ανάλογες των ενδιαφερόντων τους δίνοντας τους παράλληλα κίνητρα για επιχειρηματικότητα – εκπαίδευση κ.α.

4.Το Ινστιτούτο Εκπαιδεύει – Ενημερώνει - Καταρτίζει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, ηλικία και μόρφωση τους πολίτες σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας (Μαθητές - Άνεργους με ή χωρίς γνώσεις – Αγρότες – Νοικοκυρές -Κτηνοτρόφους κλπ)σε θέματα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου με αρχικό σκοπό την θεματική ενημέρωση τους ανάλογα των σπουδών και ενδιαφερόντων τους αλλά παράλληλα και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό μέσα από κατάρτιση-εξειδίκευση σε ενότητες που οδηγούν στις διαδικτυακές αγορές οι οποίες για πολλούς είναι άγνωστα μονοπάτια (Νέες επιχειρηματικές ιδέες , -ηλεκτρονικό εμπόριο – κατασκευή εφαρμογών [app] - ασφαλή πλοήγηση κ.α. )

5.Δημιουργία δυναμικών γκρουπ επιστημόνων για Παρεμβάσεις με προτάσεις- Λύσεις σε επιστημονικά θέματα που τυχόν θα προκύπτουν όπως Νομικών , Πληροφορικάριων (hi-tech), Ψυχιάτρων, Ψυχολόγων, Εκπαιδευτικών κ.α.,για θέματα (Νομικά κενά –Cyber bullying-Εθισμού κ.α)που υφίστανται στην κοινωνία μας και αφορούν νέες τεχνολογίες.

6. - Ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ταλέντων μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας αλλά και από κίνητρα -- διαγωνισμούς που θα διοργανώνει το CSI Institute.

7.Λειτουργία της Ψηφιακής Aκαδημίας - τάση εποχής(Code Academy)όπου μέσω ηλεκτρονικών σεμιναρίων του Ινστιτούτου(webinars) θα εκπαιδεύονται σε όλη την επικράτεια οι μαθητές, σπουδαστές αλλά και άλλες ομάδες ατόμων.

8.Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς όπως FBI, Interpol, Europol, EC3 κ.α με σκοπό την έρευνα συγκεκριμένων διαδικτυακών συμπεριφορών, την από κοινού συνεργασία σε συνέδρια ενημερώσεις κ.α. και την ανταλλαγή απόψεων.

9.Το Iνστιτούτο δεν είναι κερδοσκοπικό ,ελέγχεται από ορκωτούς σε όλες τις οικονομικές του διαδικασίες και εξασφαλιζει πόρους από χορηγίες-δωρεές-ευρωπαικά προγράμματα. Tο Νομικό του μόρφωμα είναι σωματείο με ιδρυτικά μέλη και εκλεγμένη διοίκηση..

Δημοφιλή