Ο 15χρονος ομολόγησε τον βιασμό του 6χρονου Σεζάλ: Το παιδί βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα

Ο 15χρονος ομολόγησε τον βιασμό του 6χρονου Σεζάλ: Το παιδί βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα
Eurokinissi

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του 6χρονου, Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής στην Κομοτηνή.

Ο 15χρονος δράστης, ο οποίος είναι κωφάλαλος, ομολόγησε στους αστυνομικούς στη νοηματική γλώσσα ότι πριν σκοτώσει το παιδί ασέλγησε σε βάρος του. Σε βάρος του 15χρονου Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και βιασμό.

Το παιδί εντοπίστηκε δεμένο χειροπόδαρα και, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του ιατροδικαστή, βρήκε ασφυκτικό θάνατο είτε από στραγγαλισμό είτε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών. «Ο 6χρονος ήταν δεμένος με σχοινιά στα χέρια και τα πόδια. Έφερε εκδορές γύρω από το στόμα και στο θώρακα. Ήταν ξαπλωμένος, ντυμένος και σκεπασμένος με μπουφάν. Δεν βρέθηκαν ίχνη από μαχαιριές. Ο δράστης είτε έπνιξε το παιδί είτε του έκλεισε το στόμα και τη μύτη μέχρι που κατέληξε. Πρόκειται για μία φρικτή δολοφονία με θύμα ένα ανυπεράσπιστο παιδί, η οποία πιθανότατα πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 6χρονος», αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή.

Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία προσθέτουν ότι ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται απόγευμα προς βράδυ της περασμένης Κυριακής. Εντύπωση προκάλεσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας η κυνικότητα του δράστη που έφτασε στο σημείο να δέσει ένα μικρό παιδί.

Ο Σεζάλ ήταν ένα κωφό αγόρι για το οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τον πατέρα του. «Τον χάσαμε από τα μάτια μας στον οικισμό Αλάν Κουγιού όπου ζούμε», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το τραγικό τέλος γράφτηκε χθες το μεσημέρι όταν το παιδί εντοπίστηκε δολοφονημένο μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο της εξαφάνισης. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τον ιατροδικαστή.

Η Αστυνομία προσήγαγε το πρωί της Δευτέρας για το έγκλημα έναν 15χρονο κωφάλαλο Ρομά, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομολόγησε τη δολοφονία. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ανήλικος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού ενήλικα και, μάλιστα, μόλις πριν από δύο μήνες είχε εμφανιστεί στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί τον είχαν βάλει από την αρχή στο κάδρο των ερευνών λόγω του παρελθόντος του. Μετά από την προσαγωγή του και περίπου πέντε ώρες ανάκρισης, ο ανήλικος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., «έσπασε» και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε εγκαταλείψει νεκρό τον 6χρονο.

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής για να διαπιστωθεί και επίσημα το κατά πόσο ο 15χρονος ασέλγησε ή όχι σε βάρος του Σεζάλ πριν τον δολοφονήσει.

Δημοφιλή