Νέοι αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες

Νέοι αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες
EUROKINISSI

Σε νέους, δίωρους, αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν σήμερα Τρίτη οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Λίγο μετά τις 17:45 έκλεισε για περίπου δύο ώρες η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, ενώ σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν αύριο και μεθαύριο, από τις 17:00 έως τις 19:00, και την Πέμπτη θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Λάρισα

Σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν οι αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 18:00 και για δύο ώρες μέχρι της 20:00.

Η κινητοποίηση τους υλοποιήθηκε με βάση την χθεσινή απόφαση που είχαν πάρει.

Τα τρακτέρ παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, η κινητοποίηση στο σημείο έχει ενισχυθεί από και άλλους συναδέλφους τους.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του δρόμου η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, έχοντας διακόψει την κυκλοφορία προς το σημείο με περιπολικά στη διασταύρωση του Τυρνάβου που εξέτρεπαν την κίνηση των οχημάτων.

Αύριο, Τετάρτη, οι αγρότες από το Δαμάσι θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης.

Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η τελική απόφαση

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως επισήμαναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τα μέλη της, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από αύριο κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή στις 17.00 στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Άρτα: Κλειστός ο κόμβος της Ιονίας οδού

Τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από χθες το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας. Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Η τροχαία εξακολουθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση του μπλόκου με κτηνοτρόφους και αγρότες.

Στο μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα, ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων.

Χανιά: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για περίπου δέκα λεπτά, παρέμειναν και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθείται στον αγροτικό τομέα.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης απηύθηναν απόψε κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα τους και σε άλλους αγρότες για αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Δημοφιλή