Ένα πλούσιο τραπέζι είναι για όλους

Ένα πλούσιο τραπέζι είναι για όλους
knorr

Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη απλά από φαγητό, αλλά από καλό φαγητό: νόστιμο, φτιαγμένο με φροντίδα. Σε αυτό το πνεύμα, η Knorr ενισχύει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στοχεύοντας στο να κάνει πιο πλούσιο, από κάθε άποψη, το τραπέζι όσων έχουν ανάγκη.

Στην Ευρώπη των ανισοτήτων και φυσικά στην Ελλάδα της κρίσης, χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια. Και αν η καταπολέμηση του φαινομένου περνάει μέσα από το κανάλι της πολιτικής, η άμεση παρέμβαση και η στήριξη όσων χρειάζονται βοήθεια χρειάζεται κοινωνική στράτευση, ενίσχυση του εθελοντικού πνεύματος και κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Για μια εταιρεία όπως η Knorr, που έχει στο DNA της από καταβολής της το πάθος για το καλό φαγητό, μοιάζει αυτονόητο ότι θα δείξει ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημα και θα δραστηριοποιηθεί γενναιόδωρα και οργανωμένα. Όσον αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία συνεργάζεται με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στη χώρα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Knorr παρέχει προϊόντα της, όπως κύβους. Μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα διαθέσει περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Παράλληλα, θα προσφέρει περισσότερες από 350.000 μερίδες φαγητού ενισχύοντας οικονομικά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη, με βάση την εθελοντική προσφορά.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας «Πλούσια Γεύση για Όλους», μέσω της οποίας η Knorr έχει θέσει ως στόχο να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, προσφέροντας πάνω από ένα εκατομμύριο γεύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 είναι μία από τις 3 κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία, και η πλατιά γκάμα των προϊόντων της Knorr αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη αυτού του στόχου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Knorr ανακοίνωσε τη συνεργασία της με κοινωνικές κουζίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ελβετία και την Πορτογαλία, προκειμένου να προσφέρει γευστικό φαγητό σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Γευστικό φαγητό ίσον ανθρώπινη φροντίδα, όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα για την παρουσίαση του προγράμματος. Η αξία της πλούσιας γεύσης δεν πρέπει να παραγνωρίζεται αφού έχει αντανάκλαση στη θετική ψυχολογία, σημείωσε η κλινική διαιτολόγος και αθλητική διατροφολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση

.

«Όταν το φαγητό είναι καλό, νιώθεις και εσύ καλά, αφού η γεύση επηρεάζει τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χιλιάδες ‘’πλούσιες στιγμές’’ και να βοηθήσουμε τις πραγματικά αξιοθαύμαστες κοινωνικές κουζίνες να παρέχουν καλύτερα και πιο γευστικά γεύματα στις ευπαθείς ομάδες που βοηθούν», ανέφερε o Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS.

Αναδεικνύοντας μια υποφωτισμένη πτυχή του προβλήματος, ο κύριος Θεοδωρίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που λείπει κυρίως αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι θερμίδες, αλλά αξιοπρέπεια». Σε αυτή την κατεύθυνση, η δημιουργία πιο γευστικών γευμάτων είναι σημαντική, ειδικά για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα και χρειάζονται δύναμη για να συνεχίσουν, συμπλήρωσε η κυρία Μπαμπαρούτση, ενώ η βραβευμένη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έθεσε το ζήτημα από μια πιο συναισθηματική σκοπιά: «Το φαγητό τρέφει και δυναμώνει όλα εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς, πιο γερούς και δεν τους αφήνει... μόνους. Οι κουβέντες γλυκαίνουν και όλοι οι άνθρωποι βρίσκουν μόνο όσα τους ενώνουν με ένα πιάτο νόστιμο φαγητό».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλούσια Γεύση για Όλους», η Knorr δίνει στους εθελοντές μάγειρες τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις μαγειρικής πάνω στην τέχνη και τη χαρά της προετοιμασίας του φαγητού: μέσα στο 2017 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στους μάγειρες των κοινωνικών κουζινών από chef της Knorr που θα ενισχύσει τις μαγειρικές γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

.

Δημοφιλή