Λιαργκόβας: Η καθυστέρηση τροφοδοτεί την αβεβαιότητα. Αν δεν υπάρξει 4ο μνημόνιο, οδηγούμαστε σε Grexit

Λιαργκόβας: Η καθυστέρηση τροφοδοτεί την αβεβαιότητα. Αν δεν υπάρξει τέταρτο μνημόνιο, οδηγούμαστε σε Grexit
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην εκτίμηση ότι αν είχε κλείσει η αξιολόγηση πέρσι με τα τότε δεδομένα, δεν θα χρειαζόταν να ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο γιατί η οικονομία θα είχε πάρει θετικά μηνύματα προχώρησε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «όσο καθυστερούμε τόσο βαραίνει το κλίμα και τόσο πιο απαιτητικοί γίνονται οι πιστωτές».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή, στην τριμηνιαία έκθεση του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ανέφερε ποια είμαι η πιθανότητα ενός τέταρτου μνημονίου.

Ειδικότερα ο κ. Λιαργκόβας ανέφερε ότι η καθυστέρηση της ανάκαμψης της οικονομίας έχει κοστίσει 2-3 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την τριμηνιαία έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής υπογράμμισε ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι στις 20 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρξει ο χρόνος για να γίνουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2017. Γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα οδηγήσει το 2018 με τη λήξη του προγράμματος σε ανάγκη νέου δανεισμού.

«Αν δεν υπάρξει 4ο μνημόνιο τότε μιλάμε για το απευκταίο σενάριο της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ», κατέληξε ο κ. Λιαργκόβας.

Δημοφιλή