Ένα νέο, ανέκδοτο παραμύθι που είχε γράψει ο Mark Twain για τις κόρες του έρχεται στα βιβλιοπωλεία

Ένα νέο, ανέκδοτο παραμύθι που είχε γράψει ο Mark Twain για τις κόρες του έρχεται στα βιβλιοπωλεία

Ο αγαπημένος σατιρικός συγγραφέας όλων μας, ο Samuel Clemens (γνωστός και ως Mark Twain), συνεχίζει να μας διασκεδάζει και να μας διαφωτίζει. Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παραμύθι του Twain, το οποίο είχε αρχικά δημιουργήσει αποκλειστικά για τις κόρες του, το μακρινό 1879.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε πως «Παρότι ο Twain είχε πει αμέτρητα παραμύθια στις κόρες του, τα οποία και έφτιαχνε εκείνη τη στιγμή βάσει των όσων του ζητούσαν, οι συγκεκριμένες σημειώσεις είναι κατά πάσα πιθανότητα οι μόνες που συγκέντρωσε και έγραψε υπό τη μορφή ολοκληρωμένης ιστορίας».

Την ιστορία ανακάλυψε ο μελετητής του έργου του Twain, John Bird, ο οποίος έχει γράψει και το «Mark Twain and Metaphor».

Το παραμύθι δεν ασχολείται τόσο με τα ρεαλιστικά πολιτικά γεγονότα τα οποία περιέχονται συνήθως στα έργα του Twain που διαβάζαμε ως παιδιά, όπως τα «Adventures of Huckleberry Finn» και «The Adventures of Tom Sawyer». Αντιθέτως, φαίνεται πως ο Twain ασχολείται εδώ κυρίως με τα μαγικά στοιχεία των παιδικών βιβλίων και μύθων, δημιουργώντας ένα χαρακτήρα ο οποίος, αφού τρώει ένα μαγικό λουλούδι, αποκτά την ικανότητα να μιλά με τα ζώα.

Το βιβλίο θα έχει τον τίτλο «The Purloining of Prince Oleomargarine», θα αποτελείται από 16 σελίδες συνοδευόμενες από τις εικονογραφήσεις της Erin Stead και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο (μπορείτε να το προ-παραγγείλετε από τώρα, από το Amazon).

Αν το εξώφυλλό του είναι αντιπροσωπευτικό της ιστορίας, το παραμύθι μάλλον θα θυμίζει κάτι από το «Big Fish» ή ακόμη και από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Φαν του Twain, ετοιμαστείτε!

Δημοφιλή