Χάος και για τις συνθέσεις πληρωμάτων αεροπορικών εταιρειών από το διάταγμα Τραμπ

Χάος και για τις συνθέσεις πληρωμάτων των αεροπορικών εταιρειών από το διάταγμα Τραμπ
An Emirates Airlines sign indicates the entrance of the check-in area of the Eleftherios Venizelos International Airport in Athens, Greece, May 16, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis
An Emirates Airlines sign indicates the entrance of the check-in area of the Eleftherios Venizelos International Airport in Athens, Greece, May 16, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Alkis Konstantinidis / Reuters

Η αεροπορική εταιρία Emirates προχώρησε σε αλλαγή της σύνθεσης των πληρωμάτων της σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου ν' ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα των κανόνων ασφάλειας εισόδου στις ΗΠΑ.

Η Emirates πετάει καθημερινά σε 11 πόλεις στις ΗΠΑ ενώ έχει προχωρήσει “στις απαραίτητες αλλαγές στα πληρώματα μας, προκειμένου να συμμορφωθεί με την αλλαγή των κανονισμών,” δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρίας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος, χθες στο Reuters. Η ίδια, πρόσθεσε ότι οι πτήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρίας, προς τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ οι Ιαπωνικές Αερογραμμές ( Japan Airlines Co) ανακοίνωσαν ότι άρχισαν τη διενέργεια ελέγχων για τους επιβάτες των επτά μουσουλμανικών χωρών, που επηρεάζονται από το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ, πριν από την αναχώρησή τους για τις ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στην Ιαπωνία θα ενημερώνουν την Υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ, όταν επιβάτες από αυτές τις χώρες εντοπίζονται στα αεροδρόμια πριν από την αναχώρησή τους και προκειμένου να διευκρινιστεί ότι επιτρέπεται η είσοδός τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αναφερόμενης αεροπορικής εταιρίας.

Επίσης μία “ μικρή ομάδα ανθρώπων” εμποδίστηκε να πετάξει προς τις ΗΠΑ από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport ) μετά το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που εφαρμόζεται έναντι των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του αναφερόμενου αεροδρομίου.

“Οι συνέπειες είναι σε ελάχιστο επίπεδο για την ώρα. Δεν έχουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μετρημένων στα δάκτυλα του χεριού ελέγχθηκαν κι επαναπροωθήθηκαν στις πατρίδες τους,” δήλωσε σήμερα, ο Πολ Γκρίφιθς, επιχειρησιακός διευθυντής του αεροδρομίου στο ραδιόφωνο Dubai Eye radio.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση διεθνώς, ενώ είναι η έδρα της αεροπορικής εταιρίας Emirates.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή