Θα μπορούσαν οι vegan να σώσουν εκατομμύρια ζωές;

Θα μπορούσαν οι vegan να σώσουν εκατομμύρια ζωές;
Vegetables on fork
Vegetables on fork
id-art via Getty Images

Το να έχεις έναν vegan φίλο (δηλαδή κάποιον που αποκλείει από τη διατροφή του οποιοδήποτε προϊόν έχει παραχθεί από ζώο), μπορεί να κάνει τη ζωή σας δύσκολη αν για παράδειγμα θέλετε να διαλέξετε ένα μέρος για brunch, αλλά σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο μικρός πληθυσμός όσων είναι vegan ίσως έχουν μία σωστή αντίληψη.

Και αυτό γιατί στο να γίνεται κάποιος vegan, μπορεί να κρύβεται το κλειδί για τη διάσωση τόσο του πλανήτη όσο και εκατομμυρίων ζωών.

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, o παγκόσμιος «βιγκανισμός» θα μπορούσε να εξοικονομήσει από 700 δισ. δολάρια έως 1.000 δισ. δολάρια ετησίως για την υγειονομική περίθαλψη και θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στη μείωση κατά 70% των εκπομπών που σχετίζονται με τρόφιμα.

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, σηματοδοτούν την πρώτη μελέτη των ερευνητών που εξέτασαν την επίδραση μίας παγκόσμιας vegan διατροφής στην υγεία και την κλιματική αλλαγή.

Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλετε να παραγγείλετε μία πίτσα με πεπερόνι ίσως να το ξανασκεφτείτε και να επιλέξετε ένα φαλάφελ, αντ' αυτού.

* Αποδόθηκε στα ελληνικά από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή