Γυναίκα που κάπνιζε στο μπαλκόνι της αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ

Γυναίκα που κάπνιζε στο μπαλκόνι της αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ
Rainer Holz via Getty Images

Mία γυναίκα από το Βερολίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με την ποινή φυλάκισης 6 μηνών ή εναλλακτικά καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ σε περίπτωση που επιχειρήσει να καπνίσει ξανά στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της μετά τις 8 το βράδυ, όπως αναφέρει το RT.

Η γυναίκα, που αναφέρεται ως Uta F., ζει στο διαμέρισμά της, στην ήσυχη περιοχή Χέλερσντορφερ στο Βερολίνο από το 2008 και όπως φαίνεται η συνήθειά της να καπνίζει κάθε απόγευμα ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι της προκαλούσε ιδιαίτερη αναστάτωση στους γείτονές της.

Ο Marcel P., που ζει στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα της Uta, είχε ενοχληθεί τόσο με τον καπνό της γυναίκας που κατέθεσε αγωγή εναντίον της.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα B.Z, στην καταγγελία αναφέρεται ότι «ο καπνός εισχωρεί στο σπίτι του Marcel ειδικά όταν οι άνεμοι πνέουν προς τα δυτικά».

«Δεν καπνίζω πολύ, μερικές φορές τα απογεύματα πίνω ένα ποτήρι κρασί (σσ. και κάνω ένα τσιγάρο) ή όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια (σ.σ βγαίνω για να καπνίσω).», είπε η Uta, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα.

Ωστόσο, το Δικαστήριο του Λίχτενμπεργκ δεν πείστηκε με τα επιχειρήματα της Uta και της απαγόρευσε το κάπνισμα στο μπλακόνι της από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Σε περίπτωση που η γυναίκα παραβιάσει την απόφαση του δικαστηρίου καλείται να είτε να πληρώσει το πρόστιμο των 250.000 ευρώ, είτε θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Πάντως εκπρόσωπος του δικαστηρίου σχολιάζοντας την εν λόγω δικαστική απόφαση δήλωσε πως «η επιβολή μίας τέτοιας είδους τιμωρίας είναι απίθανη».

*Φωτογραφία αρχείου

Δημοφιλή