Κατά μέτωπον επίθεση στη Βουλή από Μητσοτάκη. Στο κάδρο της... δραχμολογίας βάζει τον Τσίπρα

Κατά μέτωπον επίθεση στη Βουλή από Μητσοτάκη
SOOC

Εν μέσω της δήλωσης Ξυδάκη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο Κυριάκος Μητσοτακικό ετοιμάζει την παρέμβαση του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του πορίσματος για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

Συνεργάτες του σημειώνουν ότι με αφορμή και την επαναφορά στο προσκήνιο της συζήτησης περί δραχμής θα ασκήσει συνολική κριτική στην κυβέρνηση ότι «επιμένει να ακολουθεί θέτει ακραία διλήμματα στην κοινωνία που μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελούν προσωρινή επικοινωνιακή ανάσα από τα αδιέξοδα του, ωστόσο δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνων εξελίξεων όταν παραμένει ανοιχτό το θέμα της αξιολόγησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθυνθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό για την περίεργη - όπως θα πει - σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου που δεν αποδοκίμασε ανοιχτά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και θα τον καλέσει να πάρει θέση απέναντι σε όλα τα σενάρια που συζητούνται πλέον δημοσίως περί ενός ενδεχόμενου Grexit.

Ο κ. Μητσοτάκης θα προειδοποιήσει για ακόμα μια φορά για τους κινδύνους που εγκυμονεί η τακτική των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης, επαναφέροντας εκ νέου το αίτημα του για εκλογές, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε σενάριο σύμπραξης με την κυβέρνηση στην ψήφιση των μέτρων.

Παράλληλα, θα επαναλάβει την πρόταση-δέσμευση του κόμματος του για το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που αφορά στην σταδιακή μείωση της φορολογίας, με ταυτόχρονη μείωση των κρατικών δαπανών.

Δημοφιλή