Μήνυση αστυνομικών για ευθύνες ανωτέρων τους στο χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης στα ΜΑΤ

Μήνυση αστυνομικών για ευθύνες ανωτέρων τους στο χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης στα ΜΑΤ
EUROKINISSI

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες ανωτέρων τους, σχετικά με διαταγές που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Το Δ.Σ. της συνδικαλιστικής ένωσης κάνει λόγο για παράνομη διάθεση της διμοιρίας σε σταθερή φύλαξη κατά παρέκκλιση της Υ.Α. 7001/1994 και μάλιστα στην επίμαχη περιοχή των Εξαρχείων.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επισημαίνει πως πολλές φορές στο παρελθόν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων στη φύλαξη ευπαθών στόχων. "Έχουμε αντιδράσει κατά καιρούς με ανακοινώσεις και με παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ έχουμε μεταφέρει την αγωνία μας τονίζοντας τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι που εκτελούν απροστάτευτοι τις παραπάνω φυλάξεις, σε όλες μας τις επαφές με την εκάστοτε Φυσική και Πολιτική Ηγεσία" αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν επίσης πως όλοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με συμπάθεια χωρίς όμως να έχει κανείς διάθεση να θέσει «τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων». Τονίζουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις φύλαξης ευπαθών στόχων ενώ θα έπρεπε να επιτηρούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 141/1991 αυτοί αντιθέτως φρουρούνται από στατικές δυνάμεις. "Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις οι συνάδελφοί μας φρουρούν ακίνητοι και κατά μόνας στόχους ή μέσα σε αστυνομικά οχήματα, τα οποία πολλές φορές δεν λειτουργούν, αποτελώντας ουσιαστικά οι ίδιοι ανυπεράσπιστοι στόχοι και έκθετοι σε κάθε εγκάθετο εγκληματία που θέλει να πλήξει τη ζωή αστυνομικού και το κύρος του θεσμού της Αστυνομίας." επισημαίνουν στην σκληρή ανακοίνωσή τους.

Καταλήγουν πως δεν θα επιτρέψουν οι συνάδελφοί τους " να αποτελούν στόχο εξάσκησης βαλλιστικών δυνατοτήτων του κάθε τρομοκράτη, ή του κάθε εγκληματία που θέλει να βγάλει τα απωθημένα του στον εργαζόμενο αστυνομικό. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη συνεχόμενη ανομία που επικρατεί. Οι αστυνομικοί έχουν οικογένειες και δεν μπορούν να πηγαίνουν για υπηρεσία ως πρόβατα επί σφαγή. Όποιος το επιτρέπει θα του αποδίδονται και οι ευθύνες που του αναλογούν».

Δημοφιλή