Παραδοχή Μουζάλα για Μόρια: Αργήσαμε. Ελπίζω αυτοί οι θάνατοι να μας έκαναν όλους σοφότερους

Παραδοχή Μουζάλα για Μόρια: Αργήσαμε. Ελπίζω αυτοί οι θάνατοι να μας έκαναν όλους σοφότερους
Αρχείου
Αρχείου
Nick Paleologos / SOOC

Μια δήλωση που σχολιάστηκε αρκετά έκανε χθες ο αρμόδιος υπουργός για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός βρέθηκε χθες στη Μυτιλήνη μετά και τα τραγικά περιστατικά, με αποκορύφωμα τους τρεις νεκρούς της τελευταίας εβδομάδας και μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο απάντησε στις καταγγελίες για καθυστερήσεις στον εξανθρωπισμό του καταυλισμού στη Μόρια:

«Ελπίζω αυτοί οι θάνατοι να μας κάνανε όλους σοφότερους» είπε και συνέχισε: «Θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει και θα ήταν αυτή μια έντιμη ερώτηση, γιατί αυτές οι προσπάθειες γίνονται τώρα και δεν έγιναν πριν από 20 μέρες. Η απάντηση που εγώ μπορώ να δώσω είναι ότι πριν από 20 μέρες είχαμε μια πολύ μεγάλη άρνηση στο να χρησιμοποιηθούν άλλοι χώροι ώστε να αποσυμφορηθεί το μέρος και να μπορέσουν να αρχίσουν οι εργασίες. Όπως βλέπετε, θέλουμε μηχανήματα και ανθρώπους. Αυτή η δυνατότητα δίνεται τώρα. Κάνω έκκληση για μια ακόμη φορά, να αυξηθεί η δυνατότητα προσωρινής μεταφοράς των ανθρώπων, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες καλύτερες. Πλανάται το ερώτημα αν αργήσαμε και γιατί αργήσαμε. Πρακτικά αργήσαμε, αλλά το θέμα της μεταφοράς των ανθρώπων προκειμένου να ξεκινήσουμε τις εργασίες το είχαμε θέσει από τον Σεπτέμβριο. Όπως ξέρετε, από τον Σεπτέμβριο προσπαθούσαμε αυτό το πράγμα. Δεν μπορέσαμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες, γιατί μέχρι και τον χιονιά και αμέσως μετά, δεν μας δινόντουσαν οι χώροι για να αδειάσουμε τη Μόρια και να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Ευτυχώς, τώρα δόθηκαν. Θα καλούσα και πάλι να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, χωρίς καμία προσπάθεια δαιμονοποιήσεων και επιμερισμού άδικων ευθυνών ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορέσαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα, παρ’ ότι υπήρχε το σχέδιο, γιατί δεν υπήρχαν οι χώροι. Τώρα που επιτέλους δόθηκαν οι χώροι, προχωράμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Δημοφιλή