8ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum

8ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum
PIRAEUS, GREECE - DECEMBER 2: A view of a port during the dockers' strike against government's austerity policy in, in Piraeus, Greece on December 2, 2016. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency/Getty Images)
PIRAEUS, GREECE - DECEMBER 2: A view of a port during the dockers' strike against government's austerity policy in, in Piraeus, Greece on December 2, 2016. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency/Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images

Το 8ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum θα πραγματοποιηθεί στηn Αθήνα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Divani Caravel Hotel σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και το NASDAQ.

Η ελληνική ναυτιλία παραμένει σημαντική για τη θαλάσσια οικονομία, αποτελώντας περίπου το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου στόλου. Παρά τις ασταθείς αγορές και την οικονομική ύφεση, οι Έλληνες επαγγελματίες της ναυτιλίας προσαρμόζονται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, αναζητώντας την ανάπτυξη και καινούργιες ευκαιρίες, αντί να υποκύπτουν στην κατάστασή τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ & ΔΟΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση των σημερινών τάσεων και προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας στις κύριες αγορές βασικών προϊόντων, της ενέργειας και της ναυτιλίας. Θα συζητηθούν επίσης τα κρίσιμα ζητήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών και διαρρυθμιστικών εξελίξεων, καθώς και η τεχνική και εμπορική διαχείριση του στόλου και η πρόσβαση σε κεφάλαια. Επίσης οι συζητήσεις θα εξετάσουν τους τρόπους χρηματοδότησης από τη τραπεζική αγορά, από τη κεφαλαιαγορά και από άλλους εναλλακτικούς μηχανισμούς και πηγές χρηματοδότησης.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου μεταξύ 12.30 – 1:00 πμ θα είναι ο κύριος Zhang Ye, Πρόεδρος του Shanghai Shipping Exchange του οποίου το θέμα συζήτησης θα είναι : «Η διεθνοποίηση της Κινεζικής Οικονομίας και Ναυτιλίας - The internationalization of the Chinese Economy and Chinese Shipping”. Ο κύριος Zhang Ye έχει πάρει το βραβείο «Τhe honor of Shanghai Municipal Leading Talent», και είναι ανάμεσα στους «Top 10 Finance Leaders in Shanghai», έχει επιλεγεί ανάμεσα στους «Top 100 Most Influential People of Shipping Sector» από την Lloyd's List διαδοχικά το 2010-2013 και 2015. Το 2012 επίσης έχει λάβει τιμητική διάκριση ως ο «Top 10 Most Influential Shipping People» στην Κίνα. Είναι επίσης ο «Shanghai Conference Ambassador» από το 2013.

2017 CAPITAL LINK GREEK SHIPPING LEADERSHIP AWARD

Το «2017 Capital Link Greek Shipping Leadership Award» θα δοθεί στο Καθηγητή Κώστα Θ. Γραμμένο, CBE DSc, LRF Chair in Shipping, Trade & Finance, Chairman, Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade & Finance, Cass Business School, City, University of London.

Τον καθηγητή κ. Γραμμένο θα προλογίσουν και παρουσιάσουν ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και ο Δρ. Νικόλαος Τσάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation και Πρόεδρος της Intertanko.

Δημοφιλή