Συνεργάτες Τσακαλώτου: Μυθεύματα οι πληροφορίες ότι κλήθηκε στο Βερολίνο

Συνεργάτες Τσακαλώτου: Μυθεύματα οι πληροφορίες ότι κλήθηκε στο Βερολίνο
(Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
(Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)
EMMANUEL DUNAND via Getty Images

Οριστικό τέλος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο για συνάντηση με τον ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν, δίνουν συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «Ποιος σας είπε ότι υπήρξε άρνηση για τη συνάντηση με Σόιμπλε και Τόμσεν. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας σε αυτό. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να υπάρχει πρόσκληση. Εδώ διαβάζω ότι σήμερα ο υπουργός ήταν στο Βερολίνο».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αnt1 στην Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας θα ήταν μια διευρύμενη συνάντηση με εκπρόσωπους των θεσμών και με την παρουσία του Γάλλου υπουργού Οικονομικών κ. Σαπεν με σκοπό να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα πριν τις 20 Φεβρουαρίου και να κλείσει η αξιολόγηση. Από αυτήν την κινητικότητα και από τις πληροφορίες φαίνεται ότι Αθήναι και δανειστές διαπραγματεύονται ένα πακέτο συμφωνίας προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί στο Euro working group που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου

Νωρίτερα και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διάψευση των ανωτέρω πληροφοριών σημειώνοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ανώνυμη πηγή στο Βερολίνο επιβεβαίωνε συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες , με δεδομένη την παρουσία του κ. Τόμσεν στη γερμανική πρωτεύουσα, οι δύο άντρες συνέφαγαν πρωϊνό.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, είναι σαφές πως στην ατζέντα της συνάντησης θα βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου οι δύο εκθέσεις για την Ελλάδα, που θα καθορίσουν εν πολλοίς και τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Δημοφιλή