Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι μέσα στο σπίτι τους στο Περιστέρι. «Φέρτε τα λεφτά», φώναζαν στα αλβανικά οι ληστές

Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι μέσα στο σπίτι τους στο Περιστέρι. «Φέρτε τα λεφτά», φώναζαν στα αλβανικά οι ληστές
Eurokinissi

Διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι φέρει ο 53χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικό» μετά από επίθεση που δέχθηκε η οικογένειά του στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Η κατάστασή του κρίνεται από τους γιατρούς κρίσιμη. Ο 53χρονος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στο ΜΕΘ με βαριά εγκεφαλική βλάβη.

Η σύζυγός του έπεσε επί τόπου νεκρή από τα πυρά των δραστών που στόχευσαν στο κεφάλι. Η 50χρονη μεταφέρθηκε στις 2.35 το πρωί στο νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στο κρανίο. Διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και κατέληξε λόγω βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγικής βλάβης.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό. Στο σπίτι της οδού Ολύμπου δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Οι δράστες μιλούσαν αλβανικά, ενώ αλβανικής καταγωγής είναι και τα θύματα. Δύο σημεία προκαλούν εντύπωση στους αστυνομικούς.

Το πρώτο είναι το πώς οι δράστες μπήκαν στο σπίτι, αφού η πόρτα δεν ήταν παραβιασμένη. Το δεύτερο σημείο είναι πως οι δράστες μπήκαν στην πολυκατοικία, καθώς το θυροτηλέφωνο του διαμερίσματος δεν λειτουργούσε.

Από την κατάθεση της 19χρονης κόρης του ζευγαριού, προκύπτει ότι οι δράστες μιλούσαν αλβανικά και φώναζαν στη γλώσσα τους «φέρτε τα λεφτά, φέρτε τα λεφτά». Ένα σενάριο είναι οι δράστες να γνώριζαν τα θύματα και να επέλεξαν να τους ληστέψουν για λόγους εκδίκησης. Ένα άλλο σενάριο είναι να μην γνώριζαν ποιους ληστεύουν αλλά κατά τη διάρκεια της επίθεσης να αναγνώρισαν κάποιον από τα θύματα διαπιστώνοντας ότι γνωρίζονται. Έτσι, να αποφάσισαν να τους δολοφονήσουν με πυρά στο κεφάλι για να μην τους αναγνωρίσουν.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 2ο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας. Από το σπίτι πήραν χρήματα και ένα πορτοφόλι. Εντός του διαμερίσματος βρίσκονταν τα δύο παιδιά του ζευγαριού, μία 19χρονη και ένας 28χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Ο άνδρας είναι οικοδόμος που περιστασιακά έκανε και κάποιες εργολαβίες, ενώ η σύζυγός του δεν εργαζόταν.

Δημοφιλή